Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vandali v Košiciach: Na mušku si zobrali parkovací automat, hliadka ich spacifikovala

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Košickí mestskí policajti chytili dvoch podozrivých mladíkov, ktorí sa mali pokúsiť rozbiť nový parkovací automat. Informovala o tom dnes mestská polícia (MsP).

K udalosti došlo v sobotu (9.7.) o 01.10 h, keď policajná hliadka zo stanice Košice - Juh (MsP Juh) začula na Južnej triede hluk, ako keby niekto niečo rozbíjal. "Na ulici Fejovej zbadali príslušníci MsP Juh utekať dve podozrivé osoby, ktoré prenasledovala ďalšia osoba na bicykli. Osoba na bicykli hliadke uviedla, že utekajúci sa pokúsili rozbiť parkovací automat. Nakoľko podozrivé osoby na výzvy príslušníkov, aby zastavili, nereagovali, policajti ich začali prenasledovať. Vďaka Pohotovostnej ochrannej jednotke Mestskej polície Košice, ktorá v tom čase kontrolovala okolie Kasární/Kulturparku, bol zadržaný jeden podozrivý. Druhého podozrivého zadržala hliadka MsP Juh pri Hoteli Centrum," uviedol Róbert Juhászi z MsP Košice.

"Pre podozrenie zo spáchania trestných činov poškodzovania cudzej veci a poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia boli podozriví Košičania Matúš a Martin predvedení na Obvodné oddelenie Policajného zboru SR Košice - Juh, kde poverený príslušník vec prevzal k ďalšej realizácii," spresnil Juhászi. Rozsah poškodenia parkovacieho automatu a celková škoda bude podľa jeho slov vyčíslená až po kontrole funkčnosti zariadenia.

Viac o téme: Polícia KošiceParkovací automat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu