Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V prípade nehody autobusu vypovedali ďalší svedkovia: Popis hroznej tragédie

Zachytená nehoda na kamere. Zobraziť galériu (2)
Zachytená nehoda na kamere. (Zdroj: FB, Topky)

TRNAVA – Výpoveďami ďalších svedkov pokračovalo dnes na Okresnom súde v Trnave hlavné pojednávanie s Milanom H., vodičom autobusu, ktorý havaroval v júni 2014 na diaľnici D1 v smere z Piešťan do Trnavy.

Pri nehode prišli o život štyri študentky Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave, ďalších dvadsať ľudí bolo zranených. Milanovi H. hrozí pre prečin všeobecného ohrozenia až desaťročné väzenie.

V prípade nehody autobusu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB, Topky)

Medzi dnes vypočutými svedkami bol aj vodič osobného auta, ktorý niekoľko desiatok minút jazdil na diaľnici za autobusom. Vodič na vlastné oči videl, ako autobus schádza z vozovky do priekopy. Podľa jeho svedeckej výpovede sa pred nehodou neudialo nič mimoriadne, čo by mohlo byť jej príčinou. Vypočutý bol aj kamionista, ktorý bol na mieste nehody aj s kolegom medzi prvými. ,,Keď sme tam prišli, bol tam kopec kriku, všade bolo sklo. Študentov sme vynášali cez rozbité zadné sklo,“ popisoval tragédiu muž, ktorý osobne vyniesol z autobusu na svojom chrbte dve alebo tri študentky.

Asi tri-štyri metre od konca autobusu ležali podľa jeho výpovede dievčatá, ktoré nehodu neprežili. Súd dnes vypočul okrem iných svedkov aj všeobecnú lekárku, ku ktorej chodieval vodič Milan H. Tá informovala o jeho ochoreniach, žiadne z nich však podľa nej nebolo takého charakteru, aby mu bránilo vykonávať povolanie vodiča. 

Súd hlavné pojednávanie odročil na polovicu septembra. Vypočuť chce ešte jedného kamionistu a znalcov z odboru dopravy a zdravotníctva. Podľa obžaloby príčinou tragédie bolo nevenovanie pozornosti pri vedení vozidla zo strany vodiča. Milan H. prostredníctvom svojho obhajcu už na prvom pojednávaní v polovici marca obžalobu odmietol s tým, že podľa znaleckého posudku bol príčinou nehody mikrospánok alebo náhla strata vedomia vodiča bez predchádzajúcich varovných príznakov. 

Viac o téme: NehodaAutobusSúd Trnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu