Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na Horehroní zadržali podvodníčku: Žena (43) si zobrala na paškál dôchodcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinksktock.com)

BREZNO – Policajti z Brezna zadržali osobu, ktorá okrádala seniorov na Horehroní. Vyšetrovateľ už obvinil 43-ročnú ženu z Fiľakova zo zločinu porušovania domovej slobody a prečinu podvodu. Informovala o tom dnes banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

"V pondelok (27.6.) okolo 10.30 h vošla žena cez neuzamknuté vstupné dvere do rodinného domu v obci Ráztoka, kde sa nachádzala 82-ročná dôchodkyňa. Predstavila sa ako zamestnankyňa zdravotnej poisťovne a tvrdila jej, že má nárok na vrátenie 200 eur. Prisľúbila, že jej vybaví zľavu na lieky a iné zdravotné pomôcky. Následne odišla do auta a vrátila sa s vankúšmi a dekami, za ktoré žiadala zaplatiť 300 eur. Po naliehaní jej sumu dôchodkyňa vyplatila," priblížila policajná hovorkyňa s tým, že obvinená svojím konaním neoprávnene vstúpila na pozemok domu a spôsobila škodu vo výške 300 eur.

Fiľakovčanka v ten istý deň, okolo 14.30 h, navštívila aj dom 86-ročnej ženy v Bacúchu. Vošla doň cez otvorené vstupné dvere. Rovnako, ako v prvom prípade, sa dôchodkyni predstavila ako zamestnankyňa zdravotnej poisťovne s tým, že poisťovňa jej zasiela rôzne veci, na ktoré má nárok a má za ne zaplatiť.

Tvrdila, že peniaze jej budú vrátené a bude mať zľavu i na lieky. Za prikrývku a vankúše si vypýtala 300 eur, ktoré jej stará pani vyplatila. Ďalších 300 eur si vypýtala za vankúše, paplóny a zdravotnú pomôcku. Žene z Bacúcha tak spôsobila škodu vo výške 600 eur.

"Všímaví susedia v Bacúchu medzičasom kontaktovali políciu a krátko na to policajná hliadka páchateľku zadržala a obmedzila na osobnej slobode. Sudca okresného súdu ju vzal v stredu (29.6.) do väzby. V prípade dokázania viny hrozí obvinenej žene trest odňatia slobody na tri až osem rokov väzenia," dodala Petrovičová. Polícia opakovane upozorňuje seniorov, aby boli opatrní a prezieraví v prípadoch, keď do ich príbytkov príde osoba, ktorá sa predstaví ako pracovník istej spoločnosti s výhodnou ponukou, zľavou na lieky, či zdravotnícke pomôcky alebo ponúka na predaj rôzny tovar. Najlepšie je nevpúšťať žiadne cudzie osoby a nereagovať na údajné výhodné ponuky, zľavy či darčeky.

Viac o téme: ZadržaniePodvodníčkaBrezno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu