Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nešťastný deň na cestách: Motocyklista (†28) neprežil zrážku s nákladiakom, druhý mal väčšie šťastie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pri čerpacej stanici v Senci dnes krátko po 16.15 h došlo k dopravnej nehode, pri ktorej zahynul 28-ročný motocyklista. Jeho život po zrážke s nákladným motorovým vozidlom sa nepodarilo zachrániť ani napriek úsiliu záchranárov a privolanému vrtuľníku služby rýchlej záchrannej pomoci. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. Podľa doterajších dostupných informácií došlo k zrážke po tom, ako nákladné auto vychádzalo z čerpacej stanice a odbočovalo na cestu do Trnavy. Z doposiaľ nezistených príčin narazilo do motocyklistu, ktorý smeroval zo Senca do Bratislavy. "Požitie alkoholických nápojov bolo u vodiča nákladného motorového vozidla vykonanou dychovou skúškou na mieste vylúčené," doplnila Mihalíková.

Premávka v uvedenom úseku je čiastočne prejazdná a usmerňovaná príslušníkmi Policajného zboru. Polícia vyzýva vodičov, aby pri prechádzaní týmto úsekom zvýšili pozornosť a riadili sa jej pokynmi. Škodu spôsobenú dopravnou nehodou zatiaľ vyčíslili.

Leteckí záchranári leteli na pomoc zranenému motocyklistovi do obce Kokava nad Rimavicou

Leteckí záchranári z Banskej Bystrice dnes popoludní leteli na pomoc zranenému motocyklistovi do obce Kokava nad Rimavicou (okres Poltár). 

"Pilot vrtuľníka pristál na miestnom futbalovom ihrisku, kde si lekár leteckých záchranárov prevzal od rýchlej zdravotnej pomoci pacienta s poranením panvy a kľúčnej kosti do svojej starostlivosti," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. 

Ako ďalej uviedla, po poskytnutí prednemocničnej zdravotnej starostlivosti bol zranený muž v stabilizovanom stave letecky transportovaný do Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. 

Viac o téme: NehodaMotocykelSenecKokava nad Rimavicou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu