Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muž (50) nahlásil bombu v obchodnom dome v Šuranoch: K činu ho vraj doviedli hlasy v jeho hlave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

NITRA - V obchodnom dome v Šuranoch bola nahlásená bomba. Na číslo 112 zavolal v stredu 11. mája o 20.37 hodine neznámy muž, ktorý oznámil, že v obchodnom dome uložil bombu. Na miesto boli okamžite vyslané policajné hliadky, ktoré zabezpečili evakuáciu ľudí. Pyrotechnik a služobný pes so psovodom prezreli vnútorné priestory obchodu, ako aj okolie.

„Celkovo zasahovalo 20 policajtov. Opatrenia boli ukončené krátko pred polnocou. Bomba sa na mieste nenašla,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. 

Kriminalisti z Nových Zámkov krátko po skutku zadržali podozrivého 50-ročného muža zo Šurian. Ten ako dôvod svojho konania vyšetrovateľovi uviedol, že počul vo svojej hlave hlasy. Momentálne je podozrivý v cele policajného zaistenia a polícia vykonáva procesné úkony, skonštatovala Bruchterová.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie pre prečin šírenie poplašnej správy. Za tento skutok hrozí v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. 

Viac o téme: BombaŠurany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu