Sobota30. marec 2024, meniny má Vieroslava, zajtra Benjamín

Takto súrodenecká láska nevyzerá: Muž z Podolia brutálne zaútočil na svoju sestru

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PODOLIE - Z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu obvinil trenčiansky policajný vyšetrovateľ 61-ročného muža z Podolia (okres Nové Mesto nad Váhom). Muž mal podľa polície 9. mája popoludní po hádke zaútočiť kladivom na svoju o rok staršiu sestru a spôsobiť jej vážne poranenia. Informovala dnes trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Obvinený sa so svojou o rok staršou sestrou pohádal pre peniaze. Myslel si, že vzala jeho 300 eur, ktoré mal schované v deke. Po tom, ako mu vynadala, sa muž nahneval a išiel do šopy. Odtiaľ vzal kladivo, vrátil sa dnu do domu a jeho železnou časťou udrel svoju sestru do hlavy. Kladivo vrátil späť a odišiel z domu," uviedla k prípadu Antalová. 

Ženu našiel po niekoľkých hodinách v kaluži krvi jej druh. "Po údere utrpela vážne, život ohrozujúce zranenia a je hospitalizovaná v martinskej nemocnici. Obvineného ešte v ten istý deň, niekoľko hodín po skutku, vypátrali novomestskí policajti a následne ho obmedzili na osobnej slobode. V čase zadržania bol pod vplyvom alkoholu," ozrejmila.

Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na väzobné stíhanie obvineného a o tom, či bude stíhaný väzobne, bude v najbližších dňoch rozhodovať sudca Okresného súdu v Novom Meste nad Váhom. "Za tento skutok mu v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov," dodala trenčianska krajská policajná hovorkyňa. 

Viac o téme: Podolie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu