Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trnava dejiskom vážnych dopravných nehôd: Zrazený chlapec (8) a chodec (†58), polícia hľadá svedkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TRNAVA - Trnavská polícia hľadá svedkov dopravnej nehody, ktorá sa stala dnes o 7.20 h na Ulici V. Clementisa v Trnave. Pri nehode bol zranený osemročný chlapec. Školák čakal v sprievode 12-ročnej sestry pred priechodom pre chodcov, keď náhle vstúpil na cestu. Cez priechod práve prechádzala smerom na Spartakovskú ulicu vodička Škody Octavia. Po nehode bol chlapec so zlomeninou nohy prevezený do trnavskej nemocnice.

"Polícia alkohol u vodičky pri nehode nezistila, momentálne zisťujeme mieru zavinenia," informovala Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. Požiadala ďalších prípadných svedkov, aby poskytli akékoľvek relevantné informácie na policajné telefónne číslo 158.

So žiadosťou o pomoc sa trnavská polícia obracia na občanov aj v prípade ďalšej dopravnej nehody, ktorá sa stala v utorok 2. februára. Vodič taxislužby na aute Škoda Octavia smeroval o 22.45 h od Trstínskej ulice na Zelený kríčok v Trnave. Zaradený v ľavom jazdnom pruhu, ktorý je určený na odbočovanie doľava, zachytil na vozovke chodca. Ten sa pohyboval mimo priechodu pre chodcov, v tmavom oblečení, bez reflexného označenia. Pri zrážke utrpel 58-ročný chodec ťažké zranenia, ktorým o niekoľko desiatok minút na mieste nehody podľahol.

Polícia podrobila 33-ročného vodiča taxislužby dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Príčinou tragickej dopravnej nehody bolo pravdepodobne porušenie dopravných predpisov zo strany chodca. Okolnosti a presné príčiny nehody polícia naďalej vyšetruje. Na mieste nehody bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy.

Viac o téme: Dopravná nehodaTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu