Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia zverejnila VIDEO hrozivej nehody na moste Lafranconi: Takto dopadli muži zákona

nehoda na moste Lafranconi
nehoda na moste Lafranconi (Zdroj: Foto: Odťahovka.sk)

BRATISLAVA - Za dva dni dve vážne nehody mužov zákona. Včera vrazili do stĺpa na križovatke Krížnej a Zahradníckej ulice, do inej hliadky deň pred tým na moste Lafranconi narazil kamión. Polícia zverejnila zábery, ktoré desivú nehodu zachytili.

"Hliadka PZ z dôvodu podozrenia zo spáchania priestupku zastavila osobné motorové vozidlo zn. BMW v súlade s vyhláškou, ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke, za použitia zvláštneho výstražného svetelného a doplňujúceho zvukového znamenia, ktoré bolo počas celej doby trvania cestnej kontroly zapnuté," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková. Miesto zastavenia vozidla bolo vzhľadom na dennú dobu a nezníženú viditeľnosť prehľadné.

Zranení policajti

Počas kontroly do hliadky vrazil vodič na kamióne. Po desivej zrážke skončili dvaja policajti v nemocnici. "Obaja muži sa zotavujú zo zranení, sú stabilizovaní, mimo ohrozenia života, zostávajú naďalej v nemocnici.  Muža so zlomenými rukami čaká operácia a stav jeho kolegu s úrazom hlavy ešte vyžaduje sledovanie," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemoncnice Bratislava Petra Stano Maťašovská.


Prečítajte si aj

Smola sa im lepí na päty, ďalšia nehoda policajtov v Bratislave: FOTO Napálili to do stĺpa

FOTO Hrozivá nehoda v Bratislave: Policajné auto na šrot, dvaja muži zákona zranení


Úsek bez odstavného pruhu

Je ale potrebné podotknúť, že na tomto úseku nie je odstavný pruh. Ako doplnila policajná hovorkyňa, kontrolované BMW, ako aj služobné auto boli v cestnej premávke viditeľné. Podľa predbežných zistení polície pravdepodobne vodič kamiónu sa plne nevenoval vedeniu, v dôsledku čoho pri preraďovaní z ľavého jazdného pruhu do pravého narazil do odstaveného služobného auta policajnej hliadky a  BMW.

Pozrite si zábery, ktoré situáciu zachytili

Nehoda na Lafranconi - polícia

Pýtali sme sa dopravného analytika

Podľa Jána Bazovského chybu urobil kamionista, ktorý sa podľa zverejnených policajných záberov chcel dostať zo stredného jazdného pruhu do pravého. Tento pruh ale kamionisti používať nemôžu, z toho dôvodu išlo o nesprávny spôsob jazdy. Zároveň ale dopravný analytik podotkol: "Zo strany pohotovostnej motorizovanej jednotky išlo o maximálne nezodpovedné konanie. Bohužiaľ, policajti málokedy skúmajú, aký je následok priestupku a nezisťujú mieru zavinenia." Ako ďalej bývalý policajt Bazovský radí, ak je následok priestupku minimálny, treba zvážiť, či je vôbec potrebné vodiča zastaviť. "Policajti vidia všetko príliš čierno-bielo. Z tohto prípadu majú ponaučenie, oni sami sa nechránili. Čo by sa stalo, keby ostal jeden priestupok nepotrestaný? Prečo sú policajti takí horliví? Asi je problém v systéme," skonštatoval dopravný analytik s tým, že často sa vo svojej praxi stretáva s tvrdením, že sme policajný štát. "Policajti naháňajú priestupky a častokrát zločiny ostávajú nevyriešené," uzavrel Bazovský.

Viac o téme: NehodaPolícia Lafranconi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu