Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šok pre Bratislavčanky: V uliciach vyčíňa ďalší fekálny fantóm, za víkend šesť otrasných útokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock.com)

BRATISLAVA - Otrasné nechutnosti v Bratislave neprestali. Keď sudca posadil do väzby 24-ročného Martina, ktorý útočil v uliciach hlavného mesta výkalmi, ženy si vydýchli. Nie však na dlho. Polícia potvrdila ďalších šesť nových útokov výkalmi a močom na bezbranné ženy. Bratislavčanky tak žijú opäť v strachu.

Cez víkend sme informovali o ďalšom útoku neznámeho muža, ktorý napadol ženu na zastávke Dvory v Peržalke tak, že na ňu zaútočil výkalmi. Pristúpil k nej zozadu a výkaly jej votrel do tváre. Na mieste zasahovali aj privolaní záchranári, ktorí ženu ošetrili. "Na jednotlivých útvaroch v rámci Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave sme od soboty doposiaľ prijali celkom 6 oznámení v súvislosti s útokmi močom a výkalmi na 4  ženy a 2 dievčatá," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová. Polícia má zábery podozrivého, ktoré nezverejnila.

1. Ako ďalej hovorkyňa opísala, k prvému skutku malo dôjsť v piatok 29.januára okolo 19:45 hodine  v mestskej časti Staré Mesto na Radlinského ulici v Bratislave. Obeťou páchateľa útočiaceho močom bola 30-ročná žena.

Popis páchateľa - ide o muža vo veku približne 33 rokov, štíhlej postavy, vysokého asi 185 cm, oči má tmavej farby a tvár nezarastenú. Oblečený bol v čiernych nohaviciach a čiernej zimnej bunde bez nápisov, na hlave mal kapucne z mikiny a bundy.

2. V piatok 29.januára po 20.15 hodine došlo na zastávke MHD na Tomášikovej ulici k útoku pravdepodobného myzofila na 31-ročnú ženu.

Popis páchateľa - muž, vysoký približne 180cm, oblečenú mal čiernu, prípadne tmavomodrú šušťákovú bundu s kapucňou, ktorú mal na hlave.

 3. V sobotu 30. januára okolo 1.20 hodine v noci pravdepodobný myzofil zaútočil na 29-ročnú ženu na zastávke MHD Dvory.

Popis páchateľa - Ide o muža vysokého približne 180 cm, športovej postavy, oblečenú mal čiernu mikinu s kapucňou čiernej farby, na nej vestu svetlej farby a tmavé nohavice.

4. Rovnako v sobotu 30. januára v čase od 1.40 hodiny do 2.20 hodiny na zastávke MHD na Kamennom námestí v Bratislave sa neznámy páchateľ pomočil na 15-ročné dievča.

Popis páchateľa - muž vysoký asi 185-190cm, chudej postavy, v tvári bol kostnatý, prepadnuté líca a výrazné lícne kosti, tvár mal podlhovastú, mierne strnisko, nebol zarastený. Na hlave mal kapucňu až do tváre, tmavé oblečenie, na chrbte mal batoh.

5. Opäť v sobotu o 4.20 hodine na križovatke ulíc Šoltésová a Záhradnícka pravdepodobný myzofil zaútočil na 26 ročnú ženu.

Popis páchateľa - muž vysoký približne 180 cm, chudej postavy, oblečenú mal tmavomodrú zimnú páperovú bundu s kapucňou, ktorú mal na hlave, teplákové nohavice, okolo úst mal výrazné vrásky, bol zarastený, mal strnisko s dĺžkou približne 7 mm tmavej farby, šediny v strnisku, strnisko mal na celej tvári -od bokombrád až po nosné dierky, siahalo mu to až do oblasti krku, mal strhanú tvár, ako keby sa nestaral o seba mal vysoké čelo.

"Včera sme prijali ďalšie oznámenie, že ešte v piatok, dňa 29.1.2016 v čase o 19.30 hod, na zastávke Mlynské Nivy na Svätoplukovej ulici v Bratislave sa neznámy páchateľ pomočil na 15-ročnom dievčati," doplnila Kurucová.

Popis páchateľa - Muž vo veku asi 30 rokov, má mať tmavšie vlasy a bol oblečený v tmavom.

Polícia začala trestné stíhanie

Vo všetkých prípadoch začala polícia trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva, pričom po zatiaľ neznámom útočníkovi pátra.

"V tejto súvislosti apelujeme na ženy, aby bezodkladne, ihneď po čine, informovali o takomto protiprávnom konaní páchateľa políciu na bezplatnom čísle 158, čo  polícií zvýši možnosť následného vypátrania páchateľa a objasnenia skutku. Oznámenie, ktoré je podané s väčším časovým odstupom po čine, podstatne zhoršuje možnosť tento skutok objasniť a páchateľa zadržať!" zdôraznila policajná hovorkyňa.

Ak páchateľa poznáte, volajte 158

Polícia sa so žiadosťou o spoluprácu obracia aj na prípadných svedkov, aby akékoľvek relevantné informácie o skutkoch, o osobe páchateľa, ktorými disponujú, poskytli na bezplatnom čísle 158, alebo tak urobili osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

"Polícia v súčasnosti pracuje s viacerými vyšetrovacími verziami, útokmi sa intenzívne zaoberá, pričom v súčasnej dobe nie je možné poskytnúť viac informácií, a to z dôvodu, aby nemohlo dôjsť k zmareniu vyšetrovania," uzavrela Kurucová.


Prečítajte si aj:

Neuveriteľné! V uliciach Bratislavy útočí ďalší fekálny fantóm: Víkendový útok výkalmi na ženu


Minulý rok vyčíňal v uliach Bratislavy syn vysoko postaveného generála Martin (24). Polícia ho obvinila koncom novembra minulého roku z celkom šiestich prípadov prečinu výtržníctva. Stalo sa tak po rozsiahlej medializácii prípadu, ktorá prispela k dolapeniu dnes už obvineného muža. Polícia ho zadržala krátko po tom, čo 23. novembra 2015 prijala oznámenie, že na zastávke električiek na Námestí svätého Františka v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves sa nachádza podozrivý muž potretý fekáliami. Hliadka hodnovernosť oznámenie preverila a muža do niekoľkých minút predviedla na policajné oddelenie. Obvinený sa ku dnešnému dňu nachádza vo väzbe.

Viac o téme: VýkalyFekálny fantóm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu