Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slovák stváral v Rakúsku neobyčajné kúsky: Zo zlodejových neúspechov sa smeje celá krajina

(Zdroj: blogs.965thebuzz.com)

VIEDEŇ - Rakúska polícia tento týždeň zadržala 38-ročného Slováka, ktorý sa v obci Bruckneudorf v okrese Neusiedl am See pokúsil vylúpiť trafiku a na svedomí má aj ďalšie trestné činy. Informoval o tom rakúsky server regionews.at.

Slováka po neúspešnom pokuse o prepad trafiky v stredu večer zadržali v susednom Parndorfe - jeden a pol hodiny po čine. Vyšetrovanie však ukázalo, že medzitým stihol ešte jedno vlámanie v Parndorfe a chystal sa vylúpiť aj čerpaciu stanicu.

Na území Rakúska začal páchateľ vyčíňať v ten istý deň o 15.30, keď sa v Golse pokúšal ukradnúť kompresor. Po neúspechu sa premiestnil do Bruckneudorfu a tam sa okolo 18.00 pokúsil s nožom v ruke prepadnúť trafiku. Predavačka mu však namiesto vydania peňazí nastriekala do tváre slzný plyn. Lupič z miesta činu ušiel, podľa predavačky bežal smerom na Parndorf. Tam ho policajti dolapili na čerpacej stanici - ktorú zjavne práve hodlal prepadnúť. Ako neskôr vysvitlo, pred zadržaním v Parndorfe ešte stihol násilne vniknúť do miestneho stánku s občerstvením, odkiaľ ukradol dve palety nealkoholických nápojov. Lup našli policajti v jeho aute.

Keďže pri zatýkaní kládol odpor, policajti ho podľa správy museli spútať. Po zadržaní sa ukázalo, že po mužovi pátrajú aj justičné orgány z Viedne - pre podozrenie z vlámania. Podľa regionews.at mal muž opletačky so zákonom aj na Slovensku, kde strávil za podobné činy niekoľko rokov vo väzení.

Viac o téme: PrepadnutieRakúskoSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu