Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Posledné sekundy pred smrťou: Desivé VIDEO zrážky pri Bytči, takto strašne vyhasli dva životy

Tragédia v Kolároviciach Zobraziť galériu (3)
Tragédia v Kolároviciach (Zdroj: Foto: polícia)

KOLÁROVICE - Obrovská tragédia sa stala vo štvrtok večer pri Kolároviciach v Žilinskom kraji. Po zrážke s kamiónom na mieste vyhasli dva životy. Lenka (†33) a Ján (†36) z Česka boli podľa všetkého na Slovensku na dovolenke. Polícia zverejnila video, ktoré zachytáva posledné sekundy života dvoch mladých ľudí.

Polícia zverejnila video ako memento pre všetkých vodičov, ktorí na cestách riskujú nielen život svoj, ale aj životy ostatných účastníkov cestnej premávky. "Polícia vyzýva vodičov, aby prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky. Na väčšine územia Slovenska na cestách sneží, na vozovke sa preto môže tvoriť ľad a dochádza ku kolíznym situáciám. Tvoria sa snehové záveje, miestami je znížená viditeľnosť. Opakovane vyzývame vodičov k mimoriadnej opatrnosti. Apelujeme, aby používali stretávacie svetlá, prípadne hmlové svetlá, denné svietenie je nedostatočné," vystríha hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová a ubezpečuje, že na cestách je naďalej maximálny počet policajtov, ktorí riadia premávku a pomáhajú vodičom.

Posledné sekundy pred smrťou:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Priebeh tragickej nehody

Nešťastie sa stalo vo štvrtok okolo pol šiestej večer na ceste v katastri obce Kolárovice. 36-ročný Ján viedol Citroen C3 Picasso s českými evidenčnými číslami v smere od Bytče na Makov. Jeho spolujazdkyňou bola 33-ročná Lenka. Pri prejazde miernej pravotočivej zákruty predchádzal pred ním jazdiace nákladné auto, pričom neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostným podmienkam, stavu a povahu vozovky a iným okolnostiam. Po zaradení sa do svojho jazdného pruhu dostal šmyk, následkom čoho prešiel do protismeru, kde došlo k zrážke s oproti idúcim nákladným autom. 44-ročný vodič nákladnej súpravy z Poľska, ktorý išiel v smere od Makova na Bytču už zrážke s citroenom nedokázal zabrániť.

Alkohol u poľského vodiča polícia nezistila. U nebohého bude vykonaná súdna pitva. Vyšetrovateľ v Žiline začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania a znaleckého skúmania.  

Posledné sekundy pred smrťou:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Pozrite si smrteľnú zrážku, ktorú polícia zverejnila ako výstrahu. Zábery zachytil vodič kamiónu, ktorého citroen predbiehal.

Upozornenie. Zábery nie sú vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy.

Tragédia pri Kolároviciach

Viac o téme: NehodaTragédiaPolícia Kolárovice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu