Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najsmutnejšie tragédie Slovenska za rok 2015: O život prišli nevinné deti a študenti

Tragédie, ktoré otrasli Slovenskom Zobraziť galériu (10)
Tragédie, ktoré otrasli Slovenskom (Zdroj: foto: archiv)

BRATISLAVA - Nasledujúce riadky sa nebudú čítať ľahko. Prinášame sumár najsrdcervúcejších tragédií, ktoré otriasli Slovenskom v roku 2015. Najsmutnejšie je, že obeťami sú nevinné deti alebo mladí ľudia.

FEBRUÁR 

Boli práve jarné prázdniny. Začiatkom mesiaca si v Piešťanoch na život sihala len 14-ročná školáčka Dominika. Otcovou zbraňou si strelila si do hlavy. V kaluži krvi ju našiel práve on. Smrťou dievčaťa sa rozpútala vlna samovrážd. V pribehu jarných prázdnin si na život sihli ďalšie dve dievčiny. 

MAREC

Na život si siahla o dva roky staršia Zdenka z Nových Zámkov. Špekuluje sa, že Dominikina tragédia mohla byť spúšťačom jej konania. Zdenka trpela duševnou chorobou. Aj ona zobrala do rúk otcovu zbraň, ktorú mal v legálnej držbe, a vystrelila proti sebe. Na mieste bola, žiaľ, mŕtva. Svoju milovanú sestru našiel v kaluži krvi brat.  

Najsmutnejšie tragédie Slovenska za
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

 

Zo siedmeho poschodia paneláku vyskočila počas jarných prázdnin 14-ročná školáčka Nina zo Suchej nad Parnou. Urýchlene ju vrtuľníkom transportovali do nemocnice v Bratislave, tam vydýchla naposledy. Nešťastie sa stalo v Trnave, kde u deduška trávila prázdniny. 

Najsmutnejšie tragédie Slovenska za
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

 

Najsmutnejšie tragédie Slovenska za
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: Facebook)
V polovici marca šokoval Slovensko prípad smrti malej Simonky (†1,5) z Veľkého Šariša. O dievčatko sa staral profesionálny rodič. Ivana polícia obvinili zo zabitia. Dievčatko zomrelo v ukrutných bolestiach následkom zranení, ktoré si nemohlo spôsobiť samo. Ivan mal v náhradnej rodičovskej starostlivosti okrem Simonky ešte ďalšie dve deti z košického detského domova, s manželkou majú päťročné dvojičky. Pár hodín pred Simonkinou smrťou bol Ivan s dievčatkom u detskej lekárky, na jej telíčku nespozorovala žiadne modriny, ani stopy po nás

MÁJ

Hranoly v žilinskomBaumaxe zabili trojročného anjelika. Jakubko z obce Vavrečka na Orave nakupoval so svojimi rodičmi a staršou sestričkou v žilinskom Baumaxe. Pri prechádzaní popri regáloch sa na neho z výšky štyroch metrov zosunuli ťažké terasové dosky a drevené hranoly.  Dieťatku prvú pomoc poskytla zdravotná sestra, ktorá mala voľno a práve nakupovala. Na miesto okamžite dorazili aj privolaní záchranári, ktorí chlapčeka vrtuľníkom transportovali do martinskej nemocnice. Jakubko, žiaľ, v nemocnici ťažkým zraneniam podľahol.

Najsmutnejšie tragédie Slovenska za
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: foto: tv joj)

JÚN

Nešťastie otriaslo študentským mestom na východe Slovenska. Z deviateho poschodia internátu v Prešove vypadla v noci 20-ročná Veronika. Pád z obrovskej výšky nemohla prežiť. Veronika študovala v prvom ročníku. Čo sa v noci stalo, nie je známe. Záchranárov privolal jej priateľ. Mladá žena bola, žiaľ, na mieste mŕtva.

Najsmutnejšie tragédie Slovenska za
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: Facebook/sdaj.tuke.sk)

Tragédia sa stala neďaleko košickej ZOO v Kavečanoch. V rýchlosti sa zrazil autobus mestskej hromadnej dopravy s osobným autom, v ktorom bol Ondrej s dvomi malými deťmi. Na mieste boli, žiaľ, všetci traja mŕtvi. Nebohé dievčatko malo päť rokov a chlapček tri roky. Rodina bývala na košickom sídlisku Nad jazerom.

Najsmutnejšie tragédie Slovenska za
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: foto: archiv)

JÚL

Jozef (56) zabudol svoju 2-ročnú dcérku Kristínku vysadiť cestou do práce v jasliach. Zaparkoval a odišiel. Teploty sa v horúcich dňoch šplhali až na 37 stupňov Celzia. Na dievčatko si spomenul okolo 15-tej hodiny. Keď sa vrátil k autu, psychicky sa zrútil. Dievčatko našiel mŕtve, telíčko bolo spálené, posiate pľuzgiermi. Dieťatko bolo v rozpálenom čiernom Volkswagene Passat pripútané v autosedačke niekoľko hodín.

Najsmutnejšie tragédie Slovenska za
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Fotoi: Facebook)

AUGUST

Rodičia malého Lukáška (†2) podcenili situáciu, nechali chlapčeka v aute zaparkovanom neďaleko priehrady Ružín. Z dosiaľ neobjasnených príčin ich Škoda Felicia skĺzla do jazera, v nej sediace dieťa nestihli vyslobodiť včas. Otec Erik (36), ktorý sa snažil z celých síl dieťa dostať z auta, nakoniec kvôli veľkej hĺbke neuspel. Rodičia Erik a Júlia nechali synčeka spinkať zapnutého v autosedačke na zadnom sedadle, auto bolo zaparkované kúsok od vody. Nešťastie sa stalo krátko pred pol desiatou večer. V miestach, kde sa nešťastie stalo, je kúpanie zakázané kvôli hlbokému zrázu.

Tragická smrť Lukáška otriasla
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Facebook)

NOVEMBER

V obci Hviezdoslavov spadla ťažká kovová brána s drevenou  na 1,5 ročného Nikolajka spadla ťažká kovová brána s drevenou výplňou. Otec nedokázal nešťastiu zabrániť, padajúcu bránu sa usiloval zachytiť, nepodarilo sa to. Podľa polície sa brána z nezistených príčin uvoľnila a zasiahla 18 mesačné dieťatko.

Najsmutnejšie tragédie Slovenska za
Zobraziť galériu (10)

DECEMBER

Tragédia sa stala ja na plavárni v Banskej Štiavnici. Janko (†10) sa zasekol vo vyústení bazénovodu v plaveckom bazéne, odkiaľ sa ho usilovali vytiahnuť staria dospelí dlhé minúty. Chlapčeka previezli záchranári do nemocnice, kde, žiaľ, o niekoľko hodín zomrel. Pri bazéne bolo v čase nešťastia minimálne 15 detí, ktoré sú členovia plaveckého klubu.  Janko z Banskej Štiavnice sa doposiaľ nezisteným spôsobom dostal do vyústenia bazénovodu, kde sa zaseko

 

Viac o téme: NešťastieTragédieSlovensko2015
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu