Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Tragédia v Topoľčanoch: Štefan (†25) kráčal po ceste neosvetlený, to sa mu stalo osudným

Zrážku s peugeotom Štefan neprežil Zobraziť galériu (3)
Zrážku s peugeotom Štefan neprežil (Zdroj: Foto: polícia)

TOPOĽČANY - Smrteľná nehoda sa stala včera večer v Topoľčanoch. Vodič zachytil Štefana (†25), ktorý išiel v jeho smere a navyše bez reflexných prvkov. Desivú zrážku, žiaľ, neprežil.

Ako informovla hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová, nehoda sa stala včera krátko pred 19-tou hodinou. "30-ročný vodič osobného motorového vozidla Peugeot 5008 z doposiaľ nezistených príčin pravou prednou časťou vozidla zachytil chodca, kráčajúceho po tej istej strane," opísala Bruchterová. Na tragédii je zarážajúci fakt, že približne trištvrte hodinu pred nešťastím policajná hliadka chodca zastavila a upozornila ho na to, že kráča po nesprávnej ceste vozovky a navyše je bez reflexných prvkov. Štefan zaplatil na mieste pokutu vo výške 30 eur.

FOTO Tragédia v Topoľčanoch:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

O niekoľko desiatok minút na to, už museli zasahovať aj privolaní záchranári. "Lekár po príchode skonštatoval, že muž utrpel poranenie hlavy, ktoré bolo, žiaľ, nezlúčiteľné so životom," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.  

U vodiča bola dychová skúška na alkohol negatívna. U nebohého chodca bude prípadné požitie alkoholu zisťované pri pitve. Presná príčina nehody, ako aj miera zavinenia sú predmetom vyšetrovania.

FOTO Tragédia v Topoľčanoch:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Polícia zdôrazňuje, že chodci a cyklisti sú najzraniteľnejší. Neustále apeluje na túto skupinu ľudí a informuje o dôležitosti nosenia reflexných prvkov.  Farebné či reflexné oblečenie, osvetlený bicykel, to sú veci, ktoré by mali byť samozrejmosťou a prispievajú k bezpečnosti na cestách.

Viac o téme: NehodaTragédiaTopoľčany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu