Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Polícia sa pochválila úlovkom, hovn*man už je obvinený: Prvé detaily, ako chytili generálovho syna

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: topky)

BRATISLAVA- Polícia sa konečne môže pochváliť úlovkom, ktorý stojí za to. Muža, ktorý na ženách páchal nechutnosti, chytili a následne obvinili. Jeho identita je odhalená, viac sa dočítate v texte.

Ako informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová, policajti z rôznych útvarov v pôsobnosti bratislavského krajského riaditeľstva v uplynulých týždňoch intenzívne pracovali na objasnení už medializovaných prípadov pravdepodobného myzofila páchajúceho protiprávne konanie v rôznych častiach Bratislavy. Policajti vykonali rad vyšetrovacích úkonov, medzi ktoré patrilo aj vypracovanie identikitov možných páchateľov nechutných útokov na ženy. Po zverejnení identikitov v médiách policajti prijali viacero informácií od občanov, ktoré preverili, no s negatívnym výsledkom.

Policajti páchateľa chytili do desiatich minút

"Pozitívny výsledok nastal po preverovaní informácie od občana zo dňa 23.11.2015, kedy policajtom oznámil, že na zastávke električiek na Námestí svätého Františka v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves sa nachádza podozrivý muž potretý fekáliami," opísala Kurucová a doplnila, že na miesto boli okamžite vyslané policajné hliadky spolu s kriminalistami. "Keďže osoba podľa popisu sa v električke v čase príchodu policajtov nenachádzala, policajti z jednotlivých útvarov začali okamžite po podozrivom mužovi pátrať," pokračovala v opise policajná hovorkyňa s tým, že do desiatich minút od prijatia oznamu policajti hliadky z oddelenia Karlova Ves na zastávke mestskej hromadnej dopravy Segnerová vypátrali podozrivého zašpiného muža od fekálií aj napriek tomu, že od času zverejného identikitu si nechal narásť bradu.  

Okamžite vzniklo dôvodné podozrenie, že ide o páchateľa trestnej činnosti výtržníctva. Muža preto  policajti zaistili a predviedli na príslušný útvar polície. "Po následnom súhlase prokurátora z Okresnej prokuratúry v Bratislave IV bol podozrivý muž pre účely vykonania potrebných procesných úkonov zadržaný v súlade s príslušným ustanovením Trestného poriadku a do času jeho vytriezvenia, keďže bol pod vplyvom alkoholu, bol umiestnený do cely policajného zaistenia," potvrdila polícia informácie, ktoré sme zverejnili skôr.

Páchateľa usvedčili napadnuté ženy, priznal sa

Tri poškodené ženy v podozrivom jednoznačne spoznali muža, ktorý na ne mal zaútočiť fekáliami. V rámci vyšetrovacích úkonov policajti vykonali v bydlisku zadržaného po súhlase sudcu pre prípravné konanie domovú prehliadku. "K radu zabezpečených úkonov patrí aj vykonaná konfrontácia medzi obvineným a poškodenou, výsledkom ktorej bolo doznanie sa obvineného k spáchaniu skutkov na území Bratislavy," ozrejmila Kurucová.

Martina Macka (24) obvinili z výtržníctva

Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 24-ročnému Martinovi z Bratislavy v súčasnosti z celkom šiestich prípadov prečinu výtržníctva a pre prokurátora už spracoval podnet k návrhu na vzatie obvineného Bratislavčana do vyšetrovacej väzby. Podľa našich informácii ide o syna 2. zástupcu náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl SR Pavla Macka. Keď sa to otec dozvedel, ostal šokovaný.

Polícia sa pochválila úlovkom,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ossr)

Polícia potvrdila útoky na týchto miestach

Ako informovala polícia, Martin čelí obvineniu z prečinov výtržníctva spáchaných:

- dňa 13. apríla v električke MHD č. 4 na trase v smere z centra mesta do mestskej časti Dúbravka za zastávkou Nad Lúčkami,

- dňa 4. mája na Svrčej ulici v Karlovej Vsi,

- dňa 24. mája na zastávke Damborského v mestskej časti Dúbravka, 

- dňa 28. júla na zastávke električiek s názvom Nad Lúčkami v smere do centra mesta v Karlovej Vsi,

- dňa 30. októbra na električkovej zastávke s názvom Segnerova v Karlovej Vsi,

- dňa 25. októbra na Záhradníckej ulici v bratislavskom Ružinove.

"Ďalšia trestné činnosť v súčasnosti už obvineného Bratislavčana sa naďalej preveruje. Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania," uzavrela Kurucová.

 

Viac o téme: MužObvinenýPáchateľFantómVýkaly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu