Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nechutné útoky v Bratislave sa množia: Páchateľ útočí s výkalmi prevažne na tento typ žien

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Bratislavčanky žijú v strachu. V uliciach vyčíňa od mája tohto roka fekálny fantóm, ktorý napáda ženy tak, že im do tváre alebo na telo rozotiera výkaly, niektoré ženy uviedli, že ich omočil. Na základe vonkajšieho opisu napadnutých žien sa nám podarilo stanoviť typ ženy, na ktorý útočí najčastejšie. Ak vyzeráte podobne, v podvečerných hodinách sa radšej nepohybujte po meste.

Ako sa nám podarilo zistiť, páchateľ útočí prevažne na ženy s tmavými až čiernymi vlasmi po plecia a dlhšími. Medzi poškodenými je ale aj blondínka a žena so svetlohnedými až ryšavými vlasmi. Medzi obeťami sú väčšinou ženy s tmavými očami, sú medzi nimi aj modrooké a ženy s modrozelenými očami približne v rovnakom pomere.

Rôznorodosť sa týka aj výšky. Napadnuté ženy merajú od 160 cm až po 175 cm. Páchateľ sa zameriava na mladé ženy vo veku od 18 do 35 rokov

Ženy oblečené elegantne, športovo, s topánkami na vysokom podpätku, ale aj v teniskách

"V čase, keď som bola napadnutá, som mala sandále na podpätku s riflovými šortkami a tričkom," uviedla napadnutá žena. Ďalšia opísala: "V ten deň som bola oblečená elegantne, mala som obuté vyššie topánky na podpätku, dlhé bledohnedé nohavice a biele sako."

Iná nechutne napadnutá žena uviedla: "Nikdy nenosím podpätky. V čase útoku som mala na sebe ružovooranžové tenisky, bledé rifle, šedú tréningovú bundu a jednoduchú kabelku crossbody." Iná žena opísala: "V ten deň som mala vrkoč a bola som nenamaľovaná. Mala som oblečené čierne tričko a rifle."  Ďalšia napadnutá nám poskytla svoj opis tiež: "V daný deň som mala topánky na nízkom podpätku, bielo-čierne šaty. Je pravda, že som vyzerala pekne, ale moje šaty neboli nijak vyzývavé, ani som sa nesprávala nijak afektovane. Mojou "chybou" bolo, že som si vykračovala normálnou priam pomalou chôdzou a mala slúchadlá na ušiach a neotáčala sa. Zrejme som bola v naivnom domnení, že o 17.45 hodine v máji sa mi nič nemôže stať. V tom čase tam bolo ozaj mŕtvo."

Iná žena nám uviedla: "Podpätky nenosím len výnimočne, mala som nízku obuv, šifónovú sukňu po kolená a tielko, kedže v tom čase bolo vyše 25 stupňov."

Páchateľ si nevyberá, uspokojuje ho strach

Ozvali sa nám aj napadnuté kamarátky. "V čase útoku som bola elegantne obečená, mala som vo vlasoch malú sponku s bielou mašličkou, biely elegantný kabát, svetlo modré riflové nohavice a čižmy na podpätku. Moja priateľka mala oblečený čierny kabát, sivé riflové nohavice a nízke topánky, " opísala mladá žena a doplnila, že podľa nej si páchateľ vyberá úplne náhodne, čoho dôkazom je aj veľký typový rozptyl napadnutých žien: "Myslím si, že tomu psychopatovi nezáleží na vzhľade ako na tom, že ženy sa vačšinou zľaknú, a preto sa možno nebojí útoku. Bolo na ňom vidieť, ako ho náš strach a prekvapenie uspokojovalo. Bolo to nechutné."

Postupnosť nechutných útokov

1. 4. máj, o 17.45 hodine na Svrčej ulici č.6

2.  máj, okolo 16.00 hodiny na Riazanskej ulici

3. júl, Stropkovská ulica, Ružinov

4.  koniec júla, o 20.30 hodine na Radlinského ulici pri Račianskom mýte

5.  august, o 20.30 hodine pri FTVŠ

6.  august, okolo 19.00 hodiny na Jégého ulici

7.  12. september, o polnoci na Záhradníckej ulici pri zastávke Kvačalova

8.  september, zastávka pri Blumentáli

9.  september, zastávka Vinohrady

10.  október, okolo polnoci, prechod pri zastávke Vazovova

11. 24. október, Šancova ulica pri požičovni Oscar DVD

12. 27. októbra, o 21.30 hodine, zastávka Biely kríž

13. 30. október, po 21.00 hodine, Šancova ulica

Popis páchateľa

Podľa opisov napadnutých žien je jasné, že psychopat vyčíňa v uliciach hlavného mesta už niekoľko mesiacov. Je približne 175 až 180 cm vysoký, vo veku okolo 30 až 35 rokov. Má normálnu postavu, okrúhlu tvár a krátke vlasy. Na tvári môže mať stopy po škrabancoch.

Na prípade polícia pracuje

"Prvý takýto prípad sme v Bratislave zaznamenali v mesiaci jún 2015, od uvedeného času až doposiaľ evidujeme celkovo 7 takýchto oznámení, všetky sa mali stať na území Bratislavy," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová a doplnila, že skutkami sa polícia intenzívne zaoberá a vykonáva všetky potrené úkony smerujúce k zisteniu a zadržaniu páchateľa. "Vzhľadom na štádium konania, ako aj z taktického hľadiska bližšie informácie k jednotlivých skutkom a miestam ich spáchania verejnosti nie je možné v súčasnosti poskytnúť," dodala.

Polícia žiada verejnosť o spoluprácu. V prípade, ak sa niekto stane obeťou takéhoto konania, alebo sa stane svedkom útoku, nech okamžite kontaktuje políciu na bezplatnom čísle 158.

 

 

 

 

 

Viac o téme: ŽenyVýkalyútok Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu