Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Detaily smrti kamarátov vo vlaku do Bratislavy: Jakub (†23) a Lukáš (†23) sa pobili v reštauráku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŠENKVICE - Strašnou smrťou zahynuli v nedeľu večer na ceste z Košíc do Bratislavy dvaja mladí muži (†23). Lukáš a Jakub popíjali v jedálenskom vozni, čoho výsledkom bola hádka. Začali sa naháňať, dokonca jeden na druhého vytiahol nôž a bodol. Z rozbehnutého vlaku následne vyskočili, žiaľ, neprežili.

V prípade úmrtí dvoch mužov na železničnej trati v blízkosti obce Šenkvice polícia vedie tri trestné stíhania, a to vo veci usmrtenia, prečinu nebezpečného vyhrážania a prečinu usmrtenia. Informoval o tom hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff.

Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania nešťastiu predchádzal konflikt medzi dvoma mladými mužmi v bufetovom vozni vlaku, ktorý smeroval z Košíc do Bratislavy. "Počas hádky jeden z mužov vytiahol nôž a verbálne sa vyhrážal návštevníkom vozňa, ako aj personálu, fyzickou likvidáciou," priblížil Szeiff. Tento muž sa potom presunul do zadnej časti vozňa, ktorý bol radený na konci vlaku.

Druhý muž sa podľa hovorcu prešiel do prednej časti bufetového vozňa, pričom sa snažil otvoriť z vnútornej strany bočné dvere vozňa. Neúspešne sa tomu snažil zabrániť jeden z cestujúcich. Po tom, čo muž z vlaku vyskočil, cestujúci ihneď zatiahol záchrannú brzdu. "Muž, ktorý vyskočil počas jazdy z bočných dverí bufetového vozňa, dopadol na vedľajšiu koľaj," ozrejmil Szeiff. V tom čase ale úsekom prechádzal vlak smerujúci do Žiliny. Aj napriek použitiu rýchlobrzdy rušňovodič zrážke nedokázal zabrániť. "Privolaný lekár na mieste konštatoval smrť muža v dôsledku devastačných poranení nezlučiteľných so životom," spresnil hovorca.

Pri následnom prehľadávaní okolia po nehode bolo v trávnatom poraste nájdené telo druhého muža bez známok života, ktorý sa mal podľa polície vyhrážať cestujúcim v bufetovom vozni. "Tento muž podľa doposiaľ zistených skutočností vyskočil počas jazdy zo zadných dverí bufetového vozňa," doplnil Szeiff. Ďalšie okolnosti tohto prípadu sú predmetom naďalej prebiehajúceho vyšetrovania.

Viac o téme: TragédiaVlakSmrťTrať
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu