Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Škandál v prešovskej základnej škole: Riaditeľka vypaľovala učiteľky! Platili, aby ich nevyhodila

Riaditeľka základnej školy v Prešove je obvinená z vydierania Zobraziť galériu (2)
Riaditeľka základnej školy v Prešove je obvinená z vydierania (Zdroj: Foto: Facebook)

PREŠOV - V jednej z prešovských základných škôl bolo dnes poriadne rušno. Polícia ráno nabehla do budovy a smerovala rovno do riaditeľne. Muži zákona zadržali riaditeľku Základnej školy Sibírska Natáliu Tobiášovú. Žena je obvinená z vydierania, podľa polície počas troch rokov vylákala pod hrozbou straty zamestnania od štyroch učiteliek takmer 8 tisíc eur.

Policajti dnes ráno o pol ôsmej vykonali prehliadku priestorov kancelárie riaditeľky a ženu zadržali. "Prešovský krajský vyšetrovateľ obvinil 59-ročnú riaditeľku školy zo zločinu vydierania," informoval hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik a doplnil: "Podľa doterajších zistení vyšetrovateľa mala riaditeľka pod hrozbou straty zamestnania nútiť štyri učiteľky, aby jej každý mesiac odovzdávali časť svojej mzdy."

Podľa polície malo ísť o peniaze z osobného ohodnotenia, z odmien udeľovaných na konci kalendárneho roka, z odmien za účasť praktikantov na vyučovacích hodinách a z odmien za krúžkovú činnosť. Štyri učiteľky vo veku približne štyridsať rokov sa obávali, že ak peniaze nebudú odovzdávať, prídu o zamestnanie. "Učiteľky požiadavkám riaditeľky zo strachu vyhoveli a odvádzali jej finančné čiastky, buď v hotovosti priamo k jej rukám, alebo bezhotovostným prevodom na jej účet," doplnil policajný hovorca.

Vydierala dlhodobo

Riaditeľka sa mala takto obohacovať od júna 2012 do marca 2015. "Celková spôsobená škoda pre poškodené učiteľky bola vyčíslená na 7 870 eur," skonštatoval Džobanik.

Tobiášová je momentálne v opatere prešovských lekárov, pretože po tom, čo k nej ráno nabehli policajti, jej prišlo zle. V prípade dokázania viny hrozí žene trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

Viac o téme: RiaditeľkaúplatkyObvinenie Prešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu