Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zvrat v kauze sýkorovci: Česká polícia zadržala Biháliho, na úteku bol už roky!

Ivan C. prichádza na pojednávanie s Róbertom L. a jeho spoločníkmi na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici
Ivan C. prichádza na pojednávanie s Róbertom L. a jeho spoločníkmi na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici (Zdroj: TASR)

BANSKÁ BYSTRICA – K nečakanému zvratu došlo na dnešnom hlavnom pojednávaní na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici v kauze Róberta L. a spol., známych ako sýkorovci. Pojednávanie s časťou skupiny sýkorovcov odročili.

Megaproces mal dnes pokračovať záverečnými rečami a následne vyhlásením rozsudku. Predseda senátu však oznámil, že jedného zo siedmich obžalovaných, Martina Biháriho prezývaného Rus, zadržala pred pár dňami česká polícia na základe medzinárodného zatykača. Súd konal voči nemu ako ujdenému. Na úteku bol niekoľko rokov. V najbližšom čase súd v Brne rozhodne o jeho vzatí do predbežnej väzby.

"O tejto skutočnosti som sa dozvedel až teraz na pojednávaní," konštatoval súdom ustanovený obhajca Martina B. Jozef Dopirák. "Počkáme si na rozhodnutie ŠTS, ako bude teraz postupovať. Či Martina B. vylúči na samostatné konanie, alebo dnešné pojednávanie odročí a počká, kým sa dostane na Slovensko," dodal obhajca. Martin Bihári už dostal právoplatný trest 21 rokov väzenia, ale v inom procese. Pred ŠTS v Banskej Bystrici čelí obžalobe v kauze vrážd z rokov 1998 a 1999 - za účasť na vražde Miloša Piliara a tiež za pomoc pri vražde Dalera Hlavačku a Romana Deáka. Podobne ako ostatní obžalovaní má na krku aj zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny sýkorovci.

Zo siedmich obžalovaných je na úteku ešte šéf gangu sýkorovcov Róbert L., známy pod prezývkou Kýbel.

Viac o téme: Martin Biháli
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu