Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Strašnej nehody pri Nitre: Dva kamióny sa zrazili s autobusom plným detí, jeden mŕtvy!

Pri Nitre sa stala tragická nehoda Zobraziť galériu (7)
Pri Nitre sa stala tragická nehoda (Zdroj: TASR)

NITRA - Jeden mŕtvy a piati ľahko zranení. To je bilancia dnešnej dopravnej nehody, ku ktorej došlo na výjazde z rýchlostnej cesty R1 Nitra - Juh krátko po ôsmej hodine ráno. Zrazil sa tam autobus s dvoma kamiónmi. Zasahujú tam hasiči a záchranári, informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Viliam Pánsky. Nehodu dvoch kamiónov a autobusu zapríčinilo podľa polície nerešpektovanie dopravného značenia.

Hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel potvrdil, že päť ľahko zranených ľudí, medzi ktorými sú tri deti, bolo prevezených do nemocníc v Nových Zámkoch a v Nitre. Cesta v Nitre, kde sa dnes ráno stala vážna dopravná nehoda, je už prejazdná bez ďalších obmedzení.

Pri Nitre sa stala
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR)

Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová, k zrážke troch vozidiel došlo po tom, ako 53-ročný vodič nákladného auta pri vychádzaní z vedľajšej cesty nerešpektoval doprané značenie "stoj, daj prednosť v jazde" a narazil do pravej strany autobusu, ktorý išiel po hlavnej ceste.

„Dôsledkom nárazu bol autobus vysmerovaný a prešiel do protismeru, kde narazil do stojaceho nákladného motorového vozidla. Jeho 60-ročný vodič utrpel zranenia, ktorým podľahol,“ informovala Bruchterová. 

Pri Nitre sa stala
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR)

V havarovanom autobuse sa v sprievode šiestich dospelých osôb viezlo na futbalový zápas 31 detí vo veku 10 až 12 rokov. „Deväť z nich bolo prevezených na ošetrenie do nemocnice. Alkohol u vodiča autobusu a nákladného vozidla zistený nebol, u nebohého bude zisťovaný pri pitve. Škoda zatiaľ vyčíslená nebola,“ doplnila Bruchterová.

Úsek cesty medzi Nitrou a obcou Cabaj-Čápor je stále uzavretý. Na mieste zasahuje aj sedem hasičov, ktorí sú podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Viliama Pánskeho pripravení pomôcť pri čistení vozovky a odťahovaní poškodených vozidiel. „Pre prípad potreby je na mieste k dispozícii aj náš ťažký odťahovací automobil,“ dodal Pánsky.

Pri Nitre sa stala
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR)

V autobuse sedeli deti, ktoré cestovali na športové podujatie. Podľa predbežných informácií z deviatich dospelých ľudí jeden človek nehodu neprežil a dvaja utrpeli ľahké zranenia. V autobuse sedelo 31 detí, deväť z nich je ľahšie zranených. Na mieste zasahujú dve hasičské vozidlá so siedmimi hasičmi a štyri vozidlá záchranárov s posádkou.

Pri Nitre sa stala
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR)

Pri Nitre sa stala
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: NehodaAutobusNitraR1
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu