Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Muž (41) sa vlámal do domu a okradol dôchodcu: Hrozí mu 12 rokov za mrežami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽIAR Nad HRONOM - Zo zločinu lúpeže a zločinu porušovania domovej slobody obvinil žiarsky vyšetrovateľ 41-ročného muža z Kozároviec, ktorý pripravil dôchodcu o 400 eur. Incident sa stal ešte v piatok 24. júla o 14.00 h, kedy obvinený muž násilím vošiel do rodinného domu v obci Hronský Beňadik - časť Psiare, v ktorom býva 62-ročný muž.

"V dome prešiel do kuchyne, kde na posteli v tom čase ležal poškodený, bez slov k nemu pristúpil a vykrútil mu obidve ruky za chrbát, pričom mu z ruky vytrhol peniaze. Následne mu odkopol barle, ktoré mal pri posteli, vybehol cez otvorené dvere von z domu, nasadol na bicykel a z miesta odišiel," priblížila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Fáltániová. 

Uvedeným konaním nespôsobil poškodenému žiadne zranenia, ale krádežou peňazí mu vznikla škoda 400 eur. "Polícia začala po páchateľovi pátrať a operatívnym šetrením ustálili podozrivú osobu, ktorú v pondelok (27.7.) aj zadržali. Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ obvineného umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby," dodala Faltániová s tým, že za zločin spáchaný na chránenej osobe môže byť potrestaný odňatím slobody na sedem až 12 rokov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu