Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nehody na východe Slovenska: Ťažké zranenia dôchodkyne (60) aj dievčatka (11)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Ťažké zranenia utrpeli chodci pri dopravných nehodách v Košickom kraji. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

K prvej nehode došlo v piatok (26.6.) po 14.00 h na Štefánikovej ulici v Košiciach. Utrpela pri nej ťažké zranenia 60-ročná chodkyňa. Narazilo do nej osobné auto, keď prechádzala po riadne vyznačenom priechode pre chodcov. Viedol ho 49-ročný Košičan. 

"Chodkyňa podľa predbežnej lekárskej správy utrpela zranenia s predpokladanou dobou liečenia tri až šesť mesiacov. Vyšetrovateľka Policajného zboru SR začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví," povedal Szabó na margo nehody. Ako ďalej uviedol, požitie alkoholu pri dychovej skúške u vodiča nezistili.

K ďalšej nehode s účasťou chodca došlo v piatok v katastri Arnutoviec v okrese  Spišská Nová Ves, asi o 14.30 h. Utrpela pri nej ťažké zranenia iba 11-ročná školáčka. Maloleté dievča sa pravdepodobne nepresvedčilo, či môže cez cestu bezpečne prejsť, a vbehlo na priechod pre chodcov. Vodič osobného auta vo veku 24 rokov zrejme nedbal na zvýšenú opatrnosť voči maloletej chodkyni, ktorá sa nachádzala pred ním na priechode pre chodcov.

"Vodič v snahe vyhnúť sa zrážke strhol vedenie do protismeru a prudko brzdil, no zrážke nezabránil. Maloletá chodkyňa utrpela ťažké zranenia. Vykonanou dychovou skúškou u vodiča požitie alkoholu nezistili. On ani jeho traja spolujazdci zranenia neutrpeli," ozrejmil Szabó. Bližšie okolnosti, ako aj príčiny oboch nehôd sú podľa jeho slov predmetom ďalšieho vyšetrovania. 

Viac o téme: Dopravná nehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu