Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Desivej nehody: Vodič (22) narazil do stromu, z vraku ich vyprostili, kamarát bojuje o život!

Vodič narazil do stromu Zobraziť galériu (4)
Vodič narazil do stromu (Zdroj: Foto: polícia)

KOŠICE – Vážna dopravná nehoda sa stala včera večer v Košiciach. Po hrozivom náraze do stromu, ostal z luxusnej audiny len vrak, z ktorého hasiči museli vyprostiť vodiča a jeho spolujazdca. Utrpeli veľmi vážne zranenia, jeden z mužov nie je v stabilizovanom stave, v košickej nemocnici bojuje o život.

Hrozivá nehoda sa stala v stredu večer okolo ôsmejna Jantárovej ulici v Košiciach. Vodič (22) z Popradu viedol auto po ulici Pri bitúnku v smere od Jarmočnej ulice. Podľa polície došlo k nehode v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam po prejdení železničného priecestia v blízkosti križovatky s Jantárovou ulicou, pričom vozidlo vyšlo mimo vozovku na deliaci trávnatý pás. Pri náraze o strom úlomky vozidla poškodili neďaleko zaparkované auto Opel Meriva. V blízkosti sa nachádza priechod pre chodcov, iné osoby však neboli zranené.

Vodič narazil do stromu vo veľkej rýchlosti, za autom nebola žiadna brzdná dráha.

FOTO Desivej nehody: Vodič
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Desivej nehody: Vodič
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

"Pri dopravnej nehode vodič i jeho spolujazdec (23) utrpeli ťažké zranenia. Na zistenie požitia alkoholu bola vodičovi odobratá krv. Na vozidlách vznikla celková škoda 15.200 eur," informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová. Po prvotnom ošetrení transportovali vodiča a jeho spolujazdca do nemocnice v Košiciach. "Jeden z mužov utrpel viacero vážnych poranení na celom tele, v dôsledku ktorých podstúpi niekoľko operácií. Druhý mladý muž utrpel veľmi vážne zranenia," potvrdila hovorkyňa univerzitnej nemocnice v Košiciach Ladislava Šustová. Muž s veľmi vážnymi poraneniami nie je v stabilizovanom stave a je v priamom ohrození života. Druhý muž mal dnes doobeda podstúpiť prvú operáciu.

FOTO Desivej nehody: Vodič
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy. Polícia v tejto súvislosti uviedla, že za prvé tri mesiace tohto roka na cestách Košického kraja spôsobili vodiči s vodičskou praxou do piatich rokov 52 dopravných nehôd. Z celkového počtu 371 dopravných nehôd je to zhruba sedmina. Z vodičov bolo 15 pod vplyvom alkoholu. 

Viac o téme: NehodaVodičSpolujazdecKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu