Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zamestnakyňu prokuratúry zbavili obvinenia z korupcie: Vieme prečo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Zamestnankyňa generálnej prokuratúry, ktorá si údajne chcela za úplatok kúpiť miesto právnej čakateľky, už nie je obvinená. Hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová informovala, že ďalšími vykonanými dôkazmi po vznesení obvinenia sa nepodarilo preukázať jej podiel na trestnej činnosti v takej miere, aby jej ďalšie trestné stíhanie bolo dôvodné. Dozorujúci prokurátor preto vyhovel jej sťažnosti proti uzneseniu o vznesení obvinenia a zrušil ho ako nedôvodné. Tökölyová zároveň zdôraznila, že vo veci sa naďalej koná.

Dve osoby sa v tejto kauze k spáchaniu trestnej činnosti priznali v plnom rozsahu a nepodali sťažnosť proti uzneseniu o vznesení obvinenia, dodala ďalej hovorkyňa. 

Ide o prípad nepriamej korupcie, o ktorom prokuratúra informovala v apríli na tlačovej besede. Sprostredkovateľ úplatku oslovil brata prvého námestníka generálneho prokurátora Reného Vaneka. Ten mal u brata celú záležitosť vybaviť. Vanek ale vec oznámil generálnemu prokurátorovi Jaromírovi Čižnárovi, ktorý rozhodol o jej odovzdaní polícii. Druhá osoba úplatok poskytla. Polícia zmonitorovala odovzdanie časti úplatku vo výške 3 500 eur. Za nepriamu korupciu hrozí obvineným až dvojročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu