Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Brutálna bitka rodín v Gelnici: Róberta (†34) zlynčovali, po dvoch týždňoch zomrel!

Bitka v Gelnici
Bitka v Gelnici (Zdroj: foto: tv joj)

GELNICA - Koncom minulého mesiaca sa strhla v gelnickej osade brutálna bitka. Do krvavej šarvátky sa medzi sebou pustili dve rodiny, ktoré boli vyzbrojené palicami, a dokonca motorovými pílami. Pri bitke surovo zmlátili muža, ktorý, žiaľ, zraneniam podľahol.

Počas dvoch dní sa v osade strhli dve bitky. Rozvášnených obyvateľov museli upokojovať policajti. Pri roztržke jedného policajta zranili, skončil v nemocnici. Počas druhej bitky surovo dobili Róberta, ktorý skončil s ťažkými zraneniami. 

"Slzné plyny mali v rukách. Nič som nevidela. Mal ručnú pílu, alebo mal sekeru. Nevedela som, že mám odrezaný prst," opísala obyvateľka osady po prvej bitke pre televíziu Joj.  O pár hodín sa všetko zopakovalo. Ako informuje televízia, Róberta napadli medzi domami. Jedného muža malo biť až pätnásť ľudí naraz. "On dostal po hlave. Vtedy zomrel," opísal Ján, príbuzný zbitého muža.

Róberta previezli záchranári do nemocnice, utrpel ťažké poranenia hlavy. Po dvoch týždňoch, čo bol pripojený na prístrojoch, vydýchol naposledy.  "Včera (13.5.) poškodený 34-ročný Gelničan spôsobeným rozsiahlym zraneniam hlavy podľahol v krompašskej nemocnici," informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová.  Vyšetrovateľ nariadil vykonať súdnu pitvu. Po doručení a preštudovaní záverov znalcov z odboru súdneho lekárstva vyšetrovateľ rozhodne o ďalšom postupe.

"Vyšetrovateľ PZ zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva spáchaných formou spolupáchateľstva obvinil 9 osôb, dve z nich sú stíhané väzobne," doplnila hovorkyňa. Po dokázaní viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.  V tejto súvislosti polícia situáciu v osade naďalej monitoruje pre prípad, že by sa chceli pozostalí pomstiť.  

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu