Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pašeráci natlačili poľské teliatka do dodávky: Nelegálnu prepravu im zatrhli colníci!

Nelegálna preprava živých teliat Zobraziť galériu (2)
Nelegálna preprava živých teliat (Zdroj: TASR)

BRACOVCE - Nelegálnu prepravu živých teliat odhalili colníci počas dnešnej kontroly v obci Bracovce.

"Traja občania Rumunska sa pokúsili o prepravu 14 živých zvierat z Poľska do Rumunska bez akýchkoľvek dokladov o preprave, pričom ich prepravovali v nevhodných podmienkach, ktoré nezodpovedajú európskym smerniciam o preprave živých zvierat," informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.  

Cudzinci prevážali dobytok v dodávke s rumunskými evidenčnými číslami. "Nemali pri sebe žiadne doklady k zvieratám, uviedli len, že ich kúpili a prevážajú do Rumunska," doplnila hovorkyňa s tým, že 14 prepravovaných zvierat smerovalo z poľského Krakowa do rumunského mesta Mures.

Nelegálna preprava živých teliat
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Colníci v súlade s platnými predpismi na území Slovenskej republiky kontaktovali a prípad odovzdali regionálnej pobočke Štátnej veterinárnej a potravinovej správy. "Podľa našich informácií už rozhodla o vzatí živých zvierat do karantény v okrese Michalovce," uzavrela Baloghová. 

Michalovskí colníci odhalili za posledné dni už druhú nelegálnu prepravu živých zvierat na východe Slovenska. Vo štvrtok 16. apríla kontrolovali v obci Veľaty, okres Trebišov, takisto prepravcu z Rumunska, ktorý tentoraz prevážal 67 ošípaných bez príslušných dokladov a v nevhodných podmienkach. Preprava mala byť realizovaná medzi tými istými mestami ako v prípade dnešného nelegálneho prevozu teliat. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu