Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Veľké zatýkanie na západnom Slovensku: Desiatky zadržaných, razie v mestách a kšeft za 10 miliónov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Polícia dnes vo veľkom zatýkala na západe Slovenska. Policajti podľa medializovaných informácií rozhodili siete minimálne v Bratislave, Nitre, Galante a Piešťanoch, zadržali 25 až 30 ľudí.

Podľa informácií portálu Aktuality.sk má ísť o podvody s daňou z pridanej hodnoty. V kauze ide približne o 10 miliónov eur. Aktuálny prípad by mohol nadväzovať na trestnú činnosť, ktorá mala v polícii názov Tiché víno a obvinili z nej gang údajného člena takáčovcov Iva R. V prípade vtedy figurovalo ďalších päť ľudí.

V tomto vlaňajšom medzinárodnom prípade českí policajti upozornili na milióny litrov vína bez skladovej evidencie. Podľa všetkého skupina obchodovala čiastočne len na papieri s takým množstvom vína, že by ho ani neuskladnila.

Podľa slovenskej Finančnej správy išlo o štandardný karuselový obchod. Víno údajne nadobudli v Českej republike, potom predali cez niekoľko slovenských spoločností a tá posledná z nich tovar vyexportovala znova do Česka. Polícia skontrolovala 13.500 obchodných operácií s vínom v objeme 151 miliónov litrov, z ktorých 66 miliónov litrov nebolo ani v sklade, ani dodaných.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu