Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia zadržala hľadaného dvojnásobného vraha

 Štefan Szabó
Štefan Szabó (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Polícia zadržala dnes v Dunajskej Strede Štefana Szabóa, ktorý bol právoplatne odsúdený na doživotie za dve vraždy. Potvrdil to zástupca riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Martin Krčmárik.

Zadržanie v skorých ranných hodinách vykonali policajti NAKA v súčinnosti s Odborom cieľového pátrania a Útvarom osobitného určenia Prezídia Policajného zboru, spresnila Marianna Paulíková z komunikačného odboru policajného prezídia. Szabóa odsúdil Najvyšší súd SR na doživotie koncom októbra 2014, a to za vraždy dvoch jeho veriteľov. Na verejnom zasadnutí sa obvinený nezúčastnil. Odvtedy bol nezvestný. Špecializovaný trestný súd v Pezinku vydal na neho v závere minulého roka európsky zatýkací rozkaz.

Podľa Paulíkovej je Szabó podozrivý aj z ďalšej trestnej činnosti násilného charakteru. "Je podozrenie, že sa jej dopustil na úteku," uviedla. Polícia začala na základe príkazu dodania do výkonu trestu pátranie po hľadanom Štefanovi Szabóovi už na začiatku novembra, ale neúspešne. Proces s ním sa začal 26. augusta 2013. Podľa obžaloby v roku 2012 v obci Holiare nelegálne držanou zbraňou vystrelil na Tibora Kovácsa a zabil ho. Chcel sa ho zbaviť. Podľa druhého bodu obžaloby v roku 2007 rovnako s úmyslom zbaviť sa svojho veriteľa vylákal Andreja Wolfa pod zámienkou vrátenia dlžnej sumy - 2,6 milióna slovenských korún do obce Lesné Kračany, kde ho usmrtil dvoma výstrelmi do hlavy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu