Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Jarka (20) chcela na sviatky domov: Dohodla sa cez internet, uniesli ju, vodič obesený (†34)!

Nebohý Pavol a Jaroslava Zobraziť galériu (3)
Nebohý Pavol a Jaroslava (Zdroj: foto: tv markíza)

TRENČÍN - Mladá vysokoškoláčka z Vranova nad Topľou chcela ísť domov na sviatky. Prostredníctvom sociálnej siete si zohnala odvoz z Nitry, kde študovala, na východ Slovenska. Stalo sa nešťastie, omámenú ju našli v obci Lubina pri Novom Meste nad Váhom, na rodinnej chalupe muža, ktorý sa ponúkol, že ju odvezie. Dievčina bola intoxikovaná, muža našli obeseného.

Pár dní pred svojím plánovaným odchodom na východ študentka Jarka uverejnila na sociálnej sieti žiadosť. Na stránke sa dohadujú medzi sebou vodiči a stopári. Presne prvého apríla plánovala ísť z Nitry, kde študuje, do Vranova nad Topľou alebo do Trebišova. Jedným, s ktorým komunikovala, bol aj Pavol.

Jarka (20) chcela na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Dohodla sa s ním na odvoze. Keď nastupovala do auta, ani len netušila, akým peklom prejde. Muž namiesto toho, aby smeroval rovno na východ, odbočil na rodinnú chalupu. Vo štvrtok minulý týždeň ich polícia našla v obci Lubina pri Novom Meste nad Váhom. Jarka bola omámená, muž bol obesený v garáži.

Dievčina bola pod vplyvom liekov, keď sa ráno prebrala, zavolala svojmu otcovi, ktorý okamžite zalarmoval políciu. „Policajtom sa za krátky čas podarilo nájsť miesto, kde sa mladá žena nachádza," povedala pre Tv Markíza hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová. Po príchode na miesto čakal všetkých poriadny šok. Jarku našli zviazanú a omámenú v aute pred chalupou, na miesto dorazili aj privolaní záchranári. „Záchranári ošetrili mladú ženu, ktorá bola intoxikovaná liekmi. Bola však pri vedomí a komunikovala s nimi. Následne ju previezli do nemocnice v Novom Meste nad Váhom," povedal pre televíziu hovorca záchranárov Boris Chmel.

Unesenú študentku vyšetrili aj v trenčianskej nemocnici, kde podstúpila gynekologické vyšetrenie. Podľa polície sa u nej znásilnenie nepotvrdilo. Už je z nemocnice doma. 

Jarka (20) chcela na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Obesený 34-ročný Bratislavčan

Kriminalistom sa podarilo zistiť, že údajným únoscom bol 34-ročný Bratislavčan, ktorého našli obeseného v garáži. Podľa susedov na chalupu nechodil často.   

„Vo vzťahu k poškodenej mladej žene vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu obmedzovanie osobnej slobody a vo veci zločinu sexuálneho násilia,"  uviedla Antalová a doplnila, že novomestský vyšetrovateľ tiež začal trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia. 

Muž, s ktorým Jarka sadla do auta, bol v minulosti trestaný za násilnú trestnú činnosť. Len nedávno sa vrátil z väzenia. Polícia teraz vyšetruje, či spáchal samovraždu, alebo ho niekto zabil. „Presnú príčinu smrti 34-ročného Bratislavčana podozrivého z uvedených skutkov ukážu až výsledky súdnej pitvy," vysvetlila hovorkyňa. Z mužovej smrti je otrasená jeho rodina, matka sa psychicky zrútila.


Prečítajte si aj Zdenka (†16) z Nových Zámkov sa zastrelila otcovou zbraňou: Deň po samovražde Dominiky (†14)


„Pri používaní sociálnych sietí je potrebné mať na pamäti, že môžu byť zneužité aj na trestnú činnosť. Zvlášť opatrní by sme mali byť pri komunikácii s neznámymi osobami,"  vystríha hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Polícia upozorňuje, aby ľudia nenastupovali do auta k cudzím osobám, pretože to môže mať fatálne následky. Ak už tak urobia, mali by o tom vedieť blízki.    

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu