Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Šialenec v Bratislave začal strieľať ako zmyslov zbavený: V aute sedelo malé dieťa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Muž, ktorý v piatok (27. 3.) podvečer vytiahol svoju zbraň v bratislavskej Rači, vystrelil minimálne 19-krát. Vyplynulo to z doterajšieho vyšetrovania polície. Streľba sa síce zaobišla bez zranení, 31-ročný Matej P. z Bratislavy ale ohrozil okrem iných aj maloleté dieťa, ktoré vtedy sedelo v blízkom aute. Na aute vznikla škoda asi za 3000 eur. Bratislavčanovi dnes hrozí trest až 12 rokov za mrežami.

"Vo vozidle v inkriminovanom čase sedelo na zadnom sedadle maloleté dieťa, na mieste spolujazdca 24-ročná žena a pri vozidle stál 36-ročný muž," opisuje situáciu bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. 

Muž mal podľa polície strieľať z balkóna v jednom z bytových domov na Cígeľskej ulici, ako aj v priestoroch blízkej Rustaveliho ulice. Podozrivého policajti chytili v bytovom dome a odviezli. "Pištoľ, z ktorej mal muž strieľať, policajti zaistili. Išlo o zbraň, ktorú mal muž v legálnej držbe," uviedla Kurucová.

Bratislavčan je už dnes obvinený zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a bol spracovaný podnet k návrhu na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby. Pre poškodenie motorového vozidla je vedené trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. Hovorkyňa podotkla, že Matejovi P. hrozí trest odňatia slobody na päť až 12 rokov. "Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu