Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kauzu brutálnej vraždy strážnika neuzavreli ani po ôsmich rokoch

Obžalovaný Tibor Póka
Obžalovaný Tibor Póka

BRATISLAVA - Ani po ôsmich rokoch, ktoré uplynuli od brutálnej vraždy strážnika bezpečnostnej služby Viliama K., ktorá sa odohrala v roku 2007 v jednej stupavskej firme, dnes Krajský súd v Bratislave (KS) nemohol tento prípad definitívne uzavrieť. Tibora Póku, Petra Grockého a Milana Salčíka, v apríli minulého roku Okresný súd Bratislava I po tretí raz odsúdil na vysoké tresty.

Obžalovaný Grocký súdu doručil námietku zaujatosti voči KS a Okresnému súdu Bratislava 1. KS v Bratislave túto námietku zaujatosti následne predloží Najvyššiemu súdu SR, aby o nich rozhodol. Proces odročil dnes odvolací súd na apríl.

Tiborovi Pókovi senát nižšieho súdu v apríli minulého roku uložil 25-ročný trest, Petrovi Grockému súhrnný a úhrnný trest vo výške 23 rokov a Milana Salčíka odsúdil na 21 rokov, pričom tresty si mali odpykať v ústave s maximálnym stupňom stráženia. Súd troch páchateľov uznal za vinných z obzvlášť závažného zločinu vraždy a zároveň im nariadil ochranný dohľad na tri roky. 

Kauza brutálnej vraždy 55-ročného strážnika sa vrátila na Okresný súd Bratislava I v druhej polovici októbra 2010 už po druhý raz. Odvolací KS v Bratislave vtedy pre porušenie viacerých procesnoprávnych a iných ustanovení vrátil prípad po druhý raz Okresnému súdu Bratislava I, aby vec opätovne prerokoval a rozhodol v nej.

Vražda sa odohrala v noci z 11. na 12. marca 2007 a polícii trvalo 36 hodín, kým vrahov vypátrala. Trojica si o druhej nadránom v aute zaparkovanom v blízkosti stupavskej firmy vyhliadla vhodný moment útoku na 55-ročného pracovníka bezpečnostnej služby počas jeho obchôdzky areálu. Následne prestrihla oplotenie a kovovými nástrojmi na strážnika brutálne zaútočila. Spôsobila mu rozsiahle zranenia vrátane ťažkého poranenia hlavy, ktoré bolo príčinou jeho smrti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu