Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Neskutočná bezohľadnosť vodičov: Opití sa na cesty vybrali až štyria

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BRATISLAVA - Pozornosti bratislavských policajtov neunikli štyria bezohľadní vodiči, ktorí si neváhali sadnúť za volant opití. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, v piatok skončili v cele policajného zadržania dvaja a v sobotu ďalší dvaja podgurážení šoféri.

Hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave zastavila v piatok o 4:30 na ulici Svornosti v Bratislave 38-ročného vodiča Škody Octavia. Ľubomír B. z Čadce pri dychovej skúške nafúkal 1,07 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,23 promile. Vodič už čelí obvineniu z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Približne o dve hodiny neskôr skončila s pozitívnym výsledkom na alkohol aj dychová skúška vodiča Škody Fabia. Toho hliadka PMJ kontrolovala na Repašského ulici v Dúbravka. V jeho prípade dychová skúška preukázala hodnotu 1,02 mg/l alkoholu, teda 2,13 promile. Policajti opitého 52-ročného Dušana Š. z Bratislavy eskortovali na policajné oddelenie, kde ho neminulo obvinenie. 

V sobotu predpoludním policajt zastavili na Námestí 1. mája v Bratislave 41-ročného vodiča VW Passat Henricha P. z Popradu. Keďže už na prvý pohľad javil známky opitosti, dali mu fúkať. Pri prvej kontrole mu v dychu namerali 1,58 promile a pri opakovej 1,71 promile alkoholu. Ani Popradčan sa obvineniu nevyhol. Na polícii skončil aj ďalší hriešnik, 42-ročný Ľubomír K., ktorého policajti kontrolovali v sobotu krátko pred 16:30 na ceste na Kamenný mlyn v smere na Malacky. Vodič VW Polo z Malackého okresu mal v dychu 0,93 mg/l (1,94 promile) a opakovane 0,96 mg/l (2 promile) alkoholu. V súčasnosti už čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Všetky prípady riešia policajti v super rýchlom konaní, dodala Kurucová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu