Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Policajný záťah úspešný: Chytili vraha z benzínovej pumpy?

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VEĽKÁ LOMNICA – Polícia pri domových prehliadkach vykonaných ešte v stredu (18.2.) v okresoch Poprad a Kežmarok našla niekoľko nelegálne držaných zbraní a väčšie množstvo nelegálne držaného streliva. Jedna zo zaistených zbraní druhovo zodpovedá tej, ktorá bola použitá pri spáchaní vraždy na benzínovej pumpe vo Veľkej Lomnici 29. januára. Zaistený bol samopal a dve krátke guľové zbrane, no ich spojitosť s vraždou sa zatiaľ nepotvrdila.

"Zaistené zbrane a strelivo budú podrobené kriminalisticko-expertíznemu skúmaniu na zistenie súvislostí so spáchaným skutkom vraždy. Trestno-právna zodpovednosť vo vzťahu k nedovolenému ozbrojovaniu je v štádiu vyšetrovania," povedal dnes na tlačovej konferencii riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove Dušan Sabol.

Ako ďalej informoval, v rámci preverenia jednej z verzií, s ktorou pracujú pri vyšetrovaní vraždy vo Veľkej Lomnici, disponoval policajný zbor informáciami, že osoby so vzťahom k benzínovej pumpe i poškodenému, majú v nelegálnej držbe zbrane a strelivo, ktoré sa zhodujú so stopami zaistenými na mieste činu. Preto uskutočnili prehliadky domov a nebytových priestorov a zadržali L. L., ktorý sa podľa policajného riaditeľa už v minulosti dopúšťal násilnej trestnej činnosti.

"Súvis zadržanej osoby so spáchaným skutkom sa doposiaľ nepotvrdil, a preto osoba bola 19. februára zo zadržania prepustená," spresnil Sabol.

Jedna zo zaistených zbraní však bola nájdená i v obydlí, kde žil okrem iných aj L. L., no polícia odmietla konkretizovať, či to bola práve zbraň druhovo podobná tej vražednej. Vyšetrovatelia momentálne pracujú s viacerými verziami a policajný riaditeľ tvrdí, že zadržanie a následne prepustenie L. L. bolo v súlade so zákonom. Stále sa preveruje aj verzia, podľa ktorej by mohol byť podozrivou osobou.

V tejto veci bolo 30. januára začaté trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin vraždy. V tejto chvíli nie je zadržaná žiadna osoba, ktorá by bola podozrivá z vraždy vo Veľkej Lomnici.

Na čerpacej stanici v obci Veľká Lomnica, okres Kežmarok, došlo 29. januára podvečer k lúpežnému prepadnutiu. Neznámy muž so zbraňou postrelil mladého zamestnanca benzínovej pumpy a ten svojim zraneniam podľahol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu