Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tomáš (38) z Liptovského Mikuláša chcel na návštevu k susedovi: Neotváral, tak spustil paľbu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - V sobotu podvečer zažili obyvatelia na Ulici 1. mája v Liptovskom Mikuláši poriadny šok. V jednom z panelákov bezhlavo strieľal 38-ročný muž zo zbrane, ktorú mal v nelegálnej držbe. Padlo niekoľko rán, našťastie, nikto sa nezranil.

Tomáš chcel navštíviť svojho suseda. Chodbové dvere boli zamknuté, preto sa k bytu suseda nedostal. "Vzápätí vystrelil jednu ranu zo zbrane do chodbových dverí a čakal, že sused otvorí dvere bytu. Najskôr otvorila manželka suseda, potom k dverám prišiel aj sused, ale pre poškodené chodbové dvere v oblasti zámku v dôsledku výstrelu nemohol dvere odomknúť," opísala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová. 

Na to muž vystrelil do dverí ďalšie dve rany. Sused sa zľakol, z obavy o život a zdravie zavolal políciu. Útočník sa pobral k svojmu bytu. Na miesto dorazila policajná hliadka. Keď boli pred vchodom do paneláku, agresor na nich kričal z balkóna, aby tam nechodili, lebo ich postrieľa. "Jeden z policajtov zbadal v ruke muža zbraň, upozornil ostatných kolegov, na čo muž z balkóna vystrelil smerom k policajtom tri výstrely," doplnila Balogová. Strely dopadli vedľa jedného z mužov zákona, našťastie, nezasiahli ho. Policajti ihneď uzavreli miesto pred vstupom ďalších osôb. Útočník ešte vystrelil z balkóna ďalšie dve rany na jedného z policajtov, ten sa stihol skryť za auto. Tri rany vystrelil aj na ďalších členov hliadky a jednu ranu smerom k žene prechádzajúcej po ulici, našťastie, nikoho strely nezasiahli.

"Policajti následne vykonali služobný zákrok, pri ktorom 38-ročného muža zadržali. Rovnako zaistili aj krátku guľovú zbraň ČZ 75 kalibru 9mm so zásobníkom a nábojmi, ktoré mal v nelegálnej držbe," dodala policajná hovorkyňa.

Vyšetrovateľ už muža obvinil zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu so zločinom útoku na verejného činiteľa a prečinom nebezpečného vyhrážania. Predpokladá sa, že vyšetrovateľ navrhne prokurátorovi podať návrh na vzatie obvineného do väzby. Po dokázaní viny hrozí Tomášovi pobyt za mrežami na tri až osem rokov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu