Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Súd rozhodol o osude bitkárov z prešovského autobusu: Najbližšie mesiace ostávajú vo väzbe!

Bitkári z prešovského autobusu Zobraziť galériu (2)
Bitkári z prešovského autobusu (Zdroj: Foto: Facebook)

PREŠOV - V polovici januára otriasla celým Slovenskom kauza brutálnej bitky cestujúceho Marka v prešovskom autobuse, ktorého napadli traja mladíci. Urobili tak po tom, čo ich 40-ročný muž vyzval, aby svojím správaním nerušili okolie. Dvaja z troch mladíkov skončili po medializácii prípadu za mrežami, tretí je stíhaný na slobode. V stredu druhostupňový súd potvrdil dvom obvineným väzobné stíhanie. Mladíci budú na proces čakať za mrežami.

"Krajský súd v Prešove dnes zamietol sťažnosť obvinených voči uzneseniu Okresného súdu Prešov, ktorým boli dvaja mladí muži vzatí do väzby. Rozhodnutie je právoplatné," informoval Topky hovorca prešovského súdu Michal Drimák.

Filip a Miro tak najbližšie mesiace prežijú za mrežami. Ich tretí kamarát Matej je stíhaný na slobode.  Vyšetrovateľ všetkých troch obvinil z výtržníctva a ublíženia na zdraví. Jeden z nich je navyše obvinený z nebezpečného vyhrážania. Po dokázaní viny hrozí mladíkom trest odňatia slobody až na tri roky.

Súd rozhodol o osude
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Incident sa odohral v autobuse číslo 8. Matej, Filip a Miro brutálne napadli Marka, ktorý ich upozornil, aby sa správali slušne. Mladíci na neho zaútočili, lietali kopance a buchnáty, ktoré mu zasadili do celého tela. Vo svojom bezhlavom vyčíňaní neprestali, ani keď muž začal krvácať a kričať od bolesti. Mladíci v bitke pokračovali, aj keď vystúpili z autobusu. Neskôr všetkých troch polícia zadržala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu