Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Počasie si vyžiadalo život chlapčeka (†7): Privalil ho strom, lekári mu už nedokázali pomôcť!

Na dvore školy zahynul 7-ročný chlapček Zobraziť galériu (5)
Na dvore školy zahynul 7-ročný chlapček

BRATISLAVA - Sedemročný chlapec, ktorého v piatok v Bratislave privalil strom, dnes svojim zraneniam podľahol. Informovala o tom hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava Dana Kamenická.

"Napriek enormnej snahe lekárov a komplexnej resuscitácii sa život chlapca nepodarilo zachrániť," povedala Kamenická. Pod ťarchou napadaného snehu spadol v piatok v bratislavskej Karlovej Vsi v blízkosti miestneho úradu strom na 7-ročného chlapca. Ako ešte v piatok informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, pred príchodom hasičov dieťa spod stromu vytiahli a privolaní hasiči začali s jeho okamžitou resuscitáciou. 

Počasie si vyžiadalo život
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TV JOJ)

Chlapec bol vo vážnom stave, mal viacnásobné poranenia a previezli ho do Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch, informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff dodal, že prípad sa stal v areáli materskej a základnej školy na Perneckej ulici.

Počasie si vyžiadalo život
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TV JOJ)

Vedenie školy je tragédiou veľmi zasiahnuté. K osudnej udalosti došlo v areáli školy, keď bola s deťmi vonku vychovávateľka. Chlapca strom pritlačil k železnému oploteniu a vychovávateľka sa mu okamžita snažila pomôcť.Zhodou okolností práve vtedy prišiel pre svoje dieťa do školy jeden z rodičov, ktorý je lekár - kardiológ. Okamžite poskytol zranenému dieťaťu prvú pomoc,“ informovala TV JOJ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu