Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia pátra: Muž chcel vylúpiť benzínku, zastrelil mladého pumpára

V okrese Kežmarok došlo k ozbrojenému prepadu. Zobraziť galériu (5)
V okrese Kežmarok došlo k ozbrojenému prepadu. (Zdroj: SITA)

VEĽKÁ LOMNICA - V objekte čerpacej stanice vo Veľkej Lomnici, okres Kežmarok, došlo vo štvrtok (29.1.) k streľbe, na následky ktorej zomrel mladý muž. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Migaľová informovala, že vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy.

„Vyšetrovaním bolo zistené, že v uvedený deň len pár minút po 18.00 h doposiaľ nezistený páchateľ vstúpil do objektu s krátkou guľovou strelnou zbraňou a pristúpil k predajnému pultu, za ktorým bol 24-ročný zamestnanec. Po vzájomnej krátkej slovnej výmene neznámy muž z bezprostrednej blízkosti vystrelil zo zbrane a to do oblasti hrudníka poškodeného,“ priblížila incident Migaľová. Zasiahnutý zamestnanec po výstrele spadol na zem, strelec obišiel predajný pult, otvoril registračnú pokladnicu a vybral z nej časť finančnej hotovosti. Z čerpacej stanice potom odišiel.  

„Mladý pumpár utrpel strelné poranenie hrudníka, následkom ktorého asi hodinu po tomto útoku v nemocnici zomrel. Spoločnosti, ktorej zariadenie patrí, bola spôsobená škoda vo výške najmenej 880 eur,“ doplnila hovorkyňa s tým, že bola nariadená súdno-lekárska pitva a do konania bol pribratý znalec z odboru zdravotníctva a farmácie, aby podal znalecký posudok. 

Polícia po páchateľovi intenzívne pátra, za takýto obzvlášť závažný zločin hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov. Zároveň žiada občanov, ktorí sa vo štvrtok v čase od 17.00 h do 18.30 h pohybovali na inkriminovanom mieste a spozorovali napr. podozrivé odstavené motorové vozidlo či podozrivú osobu, alebo majú relevantné informácie, ktoré by mohli objasniť tento závažný trestný čin, aby sa prihlásili na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo na známom telefónnom čísle 158. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu