Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Angličanov terorizoval Slovák Robo (22), ktorý kradol už doma: Rozprúdil debatu o imigrantoch!

Róbert Slepčík
Róbert Slepčík (Zdroj: Manchesterská polícia)

MANCHESTER – Len čo prišiel na britskú pôdu, začal spriadať zločinecké plány! Robert Slepčík vyraboval niekoľko domov a postaral sa o to, že manchesterskí obyvatelia si od strachu chceli zamykať aj okná!

Slovák Róbert Slepčík prišiel do Británie v decembri 2013 bez nahlásenia trvalého pobytu. Zakrátko začal realizovať svoj „program“ vykrádania anglických domácností. Zameriaval sa najmä na adresy starších ľudí. Už v auguste minulého roka sa vlámal do dvoch domov v Manchesteri, potom ukradol tri mobilné telefóny a 100 libier v hotovosti z domu v Liverpoole. Ešte predtým si vo Wavertree privlastnil šperky, iPad, televízor, notebook a dokonca aj alkohol!

Vyšetrovatelia ho ďalej obviňujú z krádeže rádií a ženských kabeliek. Podľa vyjadrenia polície sa sám Slepčík priznal k desiatim vlámaniam, ale podozrivý je z ďalších deviatich. Jeho obhajca tvrdí, že na krádežiach sa podieľalo viac osôb v pozadí a Slepčík k nim bol nútený. Súd však prihliadal aj na skutočnosť, že Slepčík mal na svedomí aj dve vlámania na Slovensku.

Sudca ho nešetril

Sudca Brian Lewis ho odsúdil na päť rokov a štyri mesiace za mrežami. „Neprišiel do tejto krajiny páchať trestnú činnosť zámerne,“ orodoval za svojho klienta obhajca. Slepčík sa totiž za svoje činy verejne ospravedlnil, aby bol k nemu súd miernejší, ten ho však nešetril. „Vlámanie je trestným činom, ktorý je aj inváziou do súkromia a násilím na ľudských domovoch. Niektorí, najmä starší, sa z neho nikdy nespamätajú,“ komentoval sudca svoje rozhodnutie.

Slepčíkovu kriminálnu činnosť odsúdili aj ľudia v diskusii pod článkom a poukazovali na prílišnú veľkorysosť Británie voči prišelcom, resp. imigrantom s podozrivou minulosťou. Dúfajú, že bude vyhostený z krajiny s doživotným zákazom vstupu a vráti sa domov. „Pobyt v cele je preňho luxus,“ komentoval jeden z diskutérov Slepčíkovo uväznenie v Británii na Manchestereveningnews.co.uk.

Angličanov terorizoval Slovák Robo
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Manchesterská polícia)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu