Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mimoriadne udalosti pre slovenské železnice: Pokus o samovraždu a bombový poplach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V týždni, ktorý znamenal príchod roka 2015, zaznamenali Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) niekoľko mimoriadnych udalostí. Ako informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková, v dvoch prípadoch zrazil vlak človeka.

Obe udalosti sa udiali v utorok 29. decembra. "V prvom prípade sa muž na trati Piešťany – Nové Mesto nad Váhom rozhodol dobrovoľne ukončiť svoj život. V druhom prípade bola do nemocnice prevezená žena, ktorú zrazil a zranil vlak vo Svätom Jure," spresnila Pavlikova. Obe nehody ovplyvnili aj železničnú dopravu a spôsobili meškania vlakov. Mimoriadnu udalosť zaznamenali aj v Trnave, kde dva dni pred Silvestrom museli evakuovať železničnú stanicu. Dôvodom bol anonymný telefonát s hrozbou, že v priestoroch stanice je uložená bomba.

"Privolaní policajti zistili, že išlo o planý poplach, napriek tomu si opatrenia vyžiadali meškanie desiatich vlakov," skonštatovala Pavlikova. Ďalšiu mimoriadnu udalosť riešili ŽSR už 2. januára 2015 vo Vrútkach, kde sa vyskytla porucha trakčného vedenia. "Počas jazdy nákladného vlaku došlo k roztrhnutiu smerového lana trakčného vedenia a poškodeniu zberača rušňa," vysvetlila hovorkyňa ŽSR okolnosti poruchy. V jej dôsledku meškalo 16 vlakov spolu 542 minút.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu