Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Marek (†20) bežal po smrť neuveriteľných 12 km: Jeho vášeň sa mu stala osudnou!

nebohý Marek bežal týmto svahom
nebohý Marek bežal týmto svahom (Zdroj: Foto: Sita, Tv Markíza)

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO - Tragédia sympatického mladého muža otriasla celým Slovenskom. Marek, ktorý sa na Silvestra vybral zabehať si, zomrel na podchladenie. Jeho zamrznuté telo našli 12 kilometrov od chaty, kde mal s kamarátmi oslavovať posledný deň roka a privítať nový. Obrovským nešťastím sú otrasení jeho kamaráti a známi, rodina sa nedokáže spamätať.

Marek bol nádejným mladým športovcom, aktívne sa venoval hokeju, dennodenne behával a miloval hory. Aj v osudný deň povedal kamarátom, že si ide zatrénovať. Z chaty na vrchu Ostré pri obci Radoľa, kde partia oslavovala Silvestra, vybehol len v mikine a teniskách okolo ôsmej večer, nezobral si so sebou ani mobil. Mladý vysokoškolák sa vybral svahom, no na hrebeni hôr pravdepodobne zablúdil.

„Keby sme mali držať každého jedného človeka, ktorý ide z chaty, tak tá chata by bola asi stále zamknutá a vnútri by sme sa udusili," povedala po tragédii Marekova kamarátka pre Tv Markíza.

Mladík sa dlho nevracal, preto ho začali kamaráti hľadať. Vybehli von, svietili baterkami a na Mareka volali. Žiaľ, bezvýsledne. Zúfalí priatelia neskôr kontaktovali z jeho mobilu Marekových rodičov. Ráno privolali políciu. Rozbehla sa pátracia akcia.  Ako informuje televízia, k bezvládnemu telu priviedli záchranárov stopy krvi, ktoré objavili v snehu. Polícia potvrdila, že nariadená pitva vylúčila cudzie zavinenie smrti, v krvi nezistili ani stopy alkoholu. Škrabance mu zrejme spôsobili kríky, keď sa nimi počas tmy predieral.

Bezvládne, zamrznuté telo našli po 20 hodinách od Marekovho odchodu pri opustenej chatke v obci Snežnica, v ktorej zrejme zúfalo hľadal pomoc. Bola vzdialená neuveriteľných 12 kilometrov od chaty, kde bol ubytovaný.

Rodina, priatelia a známi sú obrovskou tragédiou otrasení. Mareka mali veľmi radi, bol dobrým, šikovným a obľúbeným mladým mužom. Bol miláčikom rodiny, z nešťastia a zbytočnej smrti sa nedokážu spamätať.  

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu