Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajta Ľuboša Tiefenbacha z kontroverzného videa prepustili zo služobného pomeru

Ľuboš Tiefenbach
Ľuboš Tiefenbach (Zdroj: foto: tv joj)

BRATISLAVA – Príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky Ľuboša Tiefenbacha, ktorý počas cestnej kontroly v bratislavskej Petržalke napadol vodičku, prepustili. O jeho ďalšom osude bude rozhodovať súd. Informuje o tom portál televízie JOJ noviny.sk.

Ľuboša Tiefenbacha najskôr postavili mimo službu, následne ho obvinili zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a z obmedzovania osobnej slobody. Z obáv z možného ovplyvňovania svedkov skončil na 49 dní za mrežami. Z Leopoldova ho prepustili 11. decembra, pripomína portál. "Dňa 19. decembra 2014 bol menovaný rozkazom ministra vnútra Slovenskej republiky prepustený zo služobného pomeru príslušníka policajného zboru," uviedla pre reláciu KRIMI hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Karina Považanová. 

Policajt sa dostal do väzenia potom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly. V ňom napadol vodičku auta. Polícia auto kontrolovala v októbri na Dolnozemskej ulici v Petržalke. Video, ktoré na mieste vzniklo, nasnímala dcéra vodičky z Karlovej Vsi. Dominujú mu emócie, chýba však začiatok, čo predchádzalo incidentu, píše portál noviny.sk. "Z videa nie je zrejmé, čo služobnému zákroku predchádzalo. A tak nie je možné sa v súčasnosti vyjadriť k tomu, či išlo o primeraný alebo neprimeraný zákrok," povedala vtedy hovorkyňa bratislavskej polície Tatiana Kurucová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu