Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jozef chcel zomrieť: Zavraždiť ho mal spolupacient Dušan, ktorý počul v hlave hlasy!

obžalovaný Dušan Zobraziť galériu (2)
obžalovaný Dušan (Zdroj: foto: tv joj)

BANSKÁ BYSTRICA – Podivuhodný prípad riešili na súde v Banskej Bystrici. Na lavicu obžalovaných sa posadil Dušan, ktorý sa pokúsil zavraždiť Jozefa. Obidvaja boli spolupacientmi na psychiatrickej klinike. Dušana vraj o usmrtenie poprosil Jozef, pričom v hlave počul divné hlasy.

Jozef, ktorý bol hospitalizovaný na psychiatrickej klinike v Sučanoch, poprosil spolupacienta, aby ho zabil. Dôvodom bolo, že už ho nebavil život. Muža sa podarilo zachrániť, no Dušan, ktorý mal skutok vykonať, sa postavil pred súd.

Ako informuje Tv Joj, psychický stav obžalovaného skúmali tri tímy znalcov psychológov a psychiatrov. Podľa obžaloby si otec štyroch detí Dušan na Jozefa sadol a rukami škrtil. Tvrdil, že počas toho v hlave počul hlasy. Tie mu hovorili, že ho prenasleduje mafia a musí sa ukryť vo väzení.

Jozef je dnes rád, že žije
Zobraziť galériu (2)
Jozef je dnes rád, že žije  (Zdroj: foto: tv joj)

Je pravdou, že Dušana Jozef poprosil, aby ho zabil, no dnes je rád, že sa tak nestalo. "Mali sme rôzne rodinné problémy, ale som rád, že to dopadlo, ako to dopadlo," povedal Jozef televízii.  

Za trestný čin úkladnej vraždy v štádiu pokusu by mal Dušan sedieť desať rokov. Pred súdom priznal, že ho mrzí, čo spravil, no podľa jeho slov bol v tom čase nepríčetný. Znalci však úplnú nepríčetnosť vylúčili. Dušan mal so zákonom problémy aj pred tým. Na kamaráta zaútočil nožom, no trestné stíhanie za ublíženie na zdraví vtedy pre jeho nepríčetnosť zastavili. "Obžalovaný sa nevyjadril, ani ja sa nebudem," povedal po pojednávaní Dušanov obhajca.     
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu