Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Colníci zaistili na východe viac ako 47 tisíc kusov ukrajinských cigariet

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BYSTRÉ - Vyše 46.000 kusov ukrajinských cigariet zaistili colníci počas uplynulého víkendu v obci Bystré v okrese Vranov nad Topľou. Únik na spotrebnej dani vyčíslili v tomto prípade na viac ako 4300 eur.

Ako uviedla hovorkyňa Colného úradu (CÚ) v Prešove Renáta Kravcová, colníci realizovali v nedeľu 23. novembra v katastri obce Bystré kontrolu zameranú na dozor nad držbou a pohybom tovaru podliehajúceho spotrebným daniam. Počas nej spozorovali osobné auto s vranovskými evidenčnými číslami, ktoré pred hliadkou odbočilo na vedľajšiu ulicu. Colníci však následne motorové vozidlo zastavili a podrobili kontrole. V jeho interiéri objavili celkovo 2310 kusov spotrebiteľských balení cigariet, v ktorých sa nachádzalo 46.200 kusov týchto tabakových výrobkov v dĺžke 80 milimetrov.

"Balenia cigariet boli označené kontrolnou známkou s textom FOR DUTY FREE ONLY, to znamená, že neboli označené slovenskou kontrolnou známkou. Vodič priznal, že spotrebiteľské balenia cigariet zakúpil v Michalovciach pri čerpacej stanici obchodného reťazca asi pred troma týždňami od ukrajinského občana, ktorý tam prišiel na čiernom mercedese s michalovským evidenčným číslom," konkretizovala Kravcová. Ako ďalej uviedla, pre podozrenie zo spáchania trestného činu - porušovanie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru, privolali colníci do Bystrého vyšetrovateľa Finančnej správy SR. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu