Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dráma v Handlovej: Mesto sa spamätáva z brutálnej streľby, susedia vinia Petra (†43)

Martina (36), Peter (†43) a ich dcérka Martinka (†5) Zobraziť galériu (3)
Martina (36), Peter (†43) a ich dcérka Martinka (†5) (Zdroj: foto: tv markíza)

HANDLOVÁ - Šokujúci prípad otriasol cez víkend celým Slovenskom. 17-ročná Sofia našla v sobotu popoludní tri nehybné telá svojich blízkych. Neprežil druh jej matky 43-ročný Peter a jej malá 5-ročná sestrička Martinka. Mama Martina (36) bojuje o život v banskobystrickej nemocnici. Podľa miestnych obyvateľov boli hádky v rodine bežné, Peter bol údajne agresívny. Jeho bezhlavé konanie zavŕšila brutálna streľba.

Celé mesto sa spamätáva z otrasného činu. Po šialenom vyčíňaní ostali dvaja mŕtvi a jedna ťažko zranená. Podľa susedov mal Peter v minulosti problémy so zákonom, kvôli násiliu bol aj vo väzení. Na svoju bývalú partnerku zaútočil nožom. Aj preto nemal medzi miestnymi veľmi dobrú povesť.

Ako informuje TV Markíza, živil sa požičiavaním a vymáhaním peňazí od iných. Nemal problém dostať sa ku zbraniam. Susedia povedali, že tregédia v jeho rodine sa dala čakať. S Martinou tvoril pár približne sedem rokov, no často sa hádali. Peter údajne žiarlil a bol agresívny.

Peter
Zobraziť galériu (3)
Peter  (Zdroj: foto: tv markíza)

Na miesto tragédie vyrazili okamžite po oznámení policajti a záchranári. Petrovi a jeho dcérke Martinke už nedokázali pomôcť.

Otec Martiny, ktorá besnenie svojho druha prežila, povedal, že Peter bol u neho na dvore a zbraň mu ukazoval. "To bola taká menšia ... ale teraz, čo som počul, že vraj mal devinu. Takú majú policajti, ja neviem, kde to zobral. Už dlhšiu dobu on to držal," povedal pre televíziu.

Matka (36) bojuje o život

Martina má okrem Martinky, ktorej otcom bol údajný vrah Peter, ešte dve deti z predchádzajúceho vzťahu. Sofiu, ktorá ich v osudný deň našla a malého Robka, ktorý pravdepodobne len o vlások unikol istej smrti. V čase besnenia sa hral na neďalekom ihrisku.

Žena brutálnu streľbu prežila, no o život stále bojuje na oddelení ARO v banskobystrickej nemocnici. Operovali ju hneď v sobotu večer. Hlavu mala postrelenú na viacerých miestach a utrpela šok zo silného krvácania. 

Miesto tragédie
Zobraziť galériu (3)
Miesto tragédie  (Zdroj: foto: tv markíza)

Polícia začala trestné stíhanie

Dom smrti je zapečatený políciou. Vyšetrovateľ v nedeľu začal trestné stíhanie. "A to vo veci pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vraždy, v časti dokonaného a v časti v štádiu pokusu. Taktiež začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," informovala hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová. Muži zákona na mieste zaistili krátku guľovú zbraň, ktorá bude podrobená expertíznemu skúmaniu, u mŕtvych tiel vykonajú súdnu pitvu. Tá ukáže presnú príčinu smrti u oboch nebohých.

Motív streľby zatiaľ nie je známy. Špekuluje sa, že Peter prišiel domov opitý, pohádal sa s Martinou a v afekte reagoval.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu