Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Štefana odsúdili na doživotie za dve vraždy: Polícia po ňom pátra

TRNAVA – Polícia dnes začala na základe príkazu dodania do výkonu trestu pátranie po hľadanom Štefanovi Szabóovi, ktorý je odsúdený na doživotie za dve vraždy. Uviedla to krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Menovaného odsúdil Najvyšší súd (NS) SR 29. októbra, keď zamietol jeho odvolanie voči rozsudku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Súd zároveň upravil sumu, ktorú má Szabó zaplatiť vdove svojej obeti ako náhradu škody. Ide o vyše 22.000 eur.

Szabó sa nachádza na neznámom mieste, na vyhlásení rozsudku sa nezúčastnil. Proces s ním sa začal 26. augusta 2013. Podľa obžaloby v roku 2012 v obci Holiare nelegálne držanou zbraňou vystrelil na Tibora Kovácsa a zabil ho. Chcel sa ho zbaviť. Podľa druhého bodu obžaloby v roku 2007 rovnako s úmyslom zbaviť sa svojho veriteľa, vylákal Andreja Wolfa pod zámienkou vrátenia dlžnej sumy - 2,6 milióna slovenských korún do obce Lesné Kračany, kde ho usmrtil dvoma výstrelmi do hlavy. Okrem obzvlášť závažného zločinu dvojnásobnej úkladnej vraždy bol obžalovaný aj z prečinu nedovoleného ozbrojovania.

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku 13. mája tohto roka dospel k záveru, že u obžalovaného Szabóa uloženie doživotného trestu vyžaduje účinná ochrana spoločnosti a nie je nádej, že by páchateľa bolo možné napraviť trestom odňatia slobody na dobu do 25 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu