Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Svidníčanka si odbehla na štvrťhodinku na cintorín, zatiaľ jej vykradli auto

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/PREŠOV - Len niekoľko minút stačilo zlodejovi, aby z auta pri dome smútku vo Svidníku ukradol kabelku. 49-ročná Svidníčanka v stredu popoludní zaparkovala pri dome smútku Peugeot 206. Za trinásť minút, čo bola preč, sa neznámy zlodej bez násilia dostal do auta, zobral čiernu koženú kabelku s peňaženkou, dioptrickými okuliarmi, dámskou kozmetikou, kľúčmi, dokladmi a bankomatovou kartou.

Z nej vzápätí vybral vyše 800 eur. Celkovo žene spôsobil škodu za viac ako 1 200 eur. Ako informoval Daniel Džobanik z krajskej polície v Prešove, začali trestné stíhanie pre neoprávnené používanie platobnej karty a krádež.

Polícia upozorňuje, že viac ľudí v uliciach, na cintorínoch a v nákupných centrách v nadchádzajúcich dňoch sú príležitosťou pre zlodejov, ktorí využijú aj chvíľkovú nepozornosť. Preto by ľudia nemali nechávať v autách nič hodnotné, pri úprave hrobov by nemali nechávať veci bez dozoru. To platí aj pri návšteve kostolov, kde pri chvíľke nepozornosti môžu prísť o kabát alebo kabelku. Rovnako ostražití by mali byť ľudia aj v hromadných dopravných prostriedkoch. 

Polícia vyzýva ľudí, aby pri spozorovaní osôb, ktoré sa správajú podozrivo, upozornili policajné hliadky dohliadajúce na dopravu a bezpečnosť v blízkosti cintorínov, prípadne kontaktujte políciu linke 158 alebo 112.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu