Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nečakaný zvrat v prípade napadnutia učiteľky (31) z Trnavy: Psychický kolaps, matke hrozia 3 roky!

Leonka a napadnutá učiteľka Zuzana Zobraziť galériu (2)
Leonka a napadnutá učiteľka Zuzana (Zdroj: foto: tv markíza)

TRNAVA – Minulý týždeň šokoval Trnavu prípad agresívnej matky (28), ktorá počas vyučovania vtrhla do školy a dobila učiteľku Zuzanu (31) pred tabuľou. Žena skončila po útoku v nemocnici, matku už polícia obvinila. Krvavý incident sa odohral pred očami šesťročných žiačikov, tí sa boja chodiť do školy.

Učiteľka Zuzana (31), ktorú napadla agresívna mama (28) Leonky, je na tom zdravotne zle. Po útoku skončila s rozbitou hlavou a v šoku. Teraz je otázne, či sa vôbec ešte niekedy pred žiačikov postaví. Ako povedala riaditeľka školy, učiteľka sa trápi najmä psychicky a obávajú sa, že za milú a dobrú pedagogičku budú musieť hľadať náhradu. Tá totiž uvažuje, že sa pred tabuľu už nepostaví. Napadnutá učiteľka je momentálne práceneschopná.

Mama dievčatka je presvedčená, že za problémami, ktoré má jej dcérka, stojí škola a práve napadnutá učiteľka. „Škola bola jej život a pani učiteľka, doslova mi ju psychicky narušila,“ povedala pre Tv Markíza.  

Leonkina matka
Zobraziť galériu (2)
Leonkina matka  (Zdroj: foto: tv markíza)

Vedenie školy však vidí celú vec inak. Začiatkom októbra učiteľka zavolala matke, pretože Leonka v popoludňajších hodinách v škole vracala. Pedagogička odporučila žene, nech so svojou dcérkou navštívi centrum pedagogicko-psychologického poradenstva.  

„Prejavy jej dieťaťa, ktoré si učiteľka všimla, sa jej nezdali prirodzené, preto jej odporučila tú návštevu,“ vysvetľuje riaditeľka školy.

V centre navrhli matke odklad školskej dochádzky a nie zmenu školy, ako pôvodne tvrdila. Podľa odborníkov, ak centrum dospeje k takému záveru, je to opodstatnené. Riaditeľka dodáva, že takých prípadov sa netreba báť. Dieťa sa vráti do škôlky, kde pokračuje v príprave na nástup do školy a do tej nastúpi riadne nasledujúci školský rok. Nikde sa neuvádza, že by dieťa opakovalo ročník. 

Matka podala na školu trestné oznámenie, to podala aj škola na matku. Polícia na prípade intenzívne pracuje. Matku už obvinili z nebezpečného vyhrážania, výtržníctva a ublíženia na zdraví. Po dokázaní viny jej hrozí väzenie na 6 mesiacov až tri roky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu