Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nový dôkaz v prípade vraždy spred štyroch rokov: Neďaleko vily Ernesta Valka našli zbraň!

Ernest Valko Zobraziť galériu (2)
Ernest Valko

BRATISLAVA - Elitní kriminalisti sú na nohách. Do pozoru ich postavila zbraň, ktorá sa našla na dne Kučišdorfskej priehrady. Ide zrejme o nový dôkaz v stále nevyriešenej kauze vraždy Ernesta Valka. Priehrada je len pár kilometrov od Limbachu, kde prominentný právnik býval. Zbraň mala patriť práve jemu.

Vodu v priehrade vypúšťali vodohospodári kvôli úpravám, narazili pri tom na zbraň. V okolí Pezinka sa hneď začali pohybovať policajti z Národnej kriminálnej agentúry. Bolo očividné, že nález súvisí s vyšetrovaním obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Prominentného právnika zavraždili v novembri pred štyrmi rokmi. Po incidente našli v jeho dome v Limbachu v gauči zapadnutú jednu z jeho pištolí. Na dne priehrady pri Pezinku teraz našli ďalšiu.

 

Nový dôkaz v prípade
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Filip Minár)

Polícia je zatiaľ vo vyjadreniach opatrná. „V súvislosti s nálezom v priehrade pri Pezinku, môžeme z taktických dôvodov potvrdiť len to, že polícia našla zbraň, pri ktorej existuje súvislosť s vyšetrovaním závažnej trestnej činnosti,“ povedal pre televíziu TA3 hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Pravdepodobne ďalším krokom je zistiť, či zbraň, ktorú našli, je zbraň, ktorou prominentného právnika zavraždili.

Či nález môže políciu posunúť ďalej vo vyšetrovaní, je zatiaľ otázne. „Šanca určite je i keď dopredu sa dajú ťažko robiť závery. Treba uvažovať o balistických stopách, daktyloskopických asi ťažko,“ vyjadril sa bývalý šéf policajných vyšetrovateľov a dekan fakulty práva Paneurópskej vysokej školy Jaroslav Ivor. Dôležité je podľa neho napríklad aj to, či bola zbraň voľne pohodená, alebo zabalená.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu