Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Agresívny policajt Ľuboš Tiefenbach s odmenami: Tajil napadnutie ženou, teraz mu hrozí vyhadzov!

Ľuboš Tiefenbach pri zásahu Zobraziť galériu (3)
Ľuboš Tiefenbach pri zásahu (Zdroj: foto: tv joj)

BRATISLAVA – Slovenské médiá prevalcovalo minulý týždeň zverejnené video, na ktorom je vidno surový zásah policajta voči útlej blondínke. Teraz, po prevalení škandálu, tvrdí, že ho žena napadla. V zápise po zákroku však túto informáciu neuviedol. Ide o policajta Ľuboša Tiefenbacha, ktorý je podľa Bratislavčanov v meste obávaným mužom zákona, najmä čo sa týka brutality zásahov voči občanom.

Zverejnený incident zaznamenala na mobil dcéra napadnutej ženy 25-ročná Mária. Na videu vidno len záverečnú situáciu. Mladá žena povedala, že auto šoférovala jej mama, na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke ich zastavila policajná hliadka.

Podpráporčík Ľuboš Tiefenbach bol podľa nej od začiatku nepríjemný. Policajt mal vodičke vyčítať, že nemajú STK. Ženy vysvetľovali, že na kontrole boli minulý týždeň. Farba auta síce nesedela s dokladmi, dostali ale protokol, na ktorý mohli 30 dní jazdiť. Začal sa konflikt medzi mužom zákona a dievčinou, do ktorého vstúpila mama – vodička. Policajt Tiefenbach chcel vidieť povinnú výbavu vozidla, mal byť pri tom drzý. So ženou prišiel do slovnej prestrelky, keď sa ho opýtala, či sa takto rozpráva aj so svojou mamou. Policajta to nahnevalo, vulgárne ženu okríkol a pri vyberaní povinnej výbavy ju mal sotiť o auto. Vtedy sa strhla mela, pretože žena sa prirodzene bránila. V tej chvíli začala Mária mobilom situáciu snímať.

Vodičkinej dcére policajt mobil vytrhol z ruky a hodil ho o zem. Obe ženy skončili na policajnej stanici. Podľa medializovaných informácií mal policajt ženy požiadať, aby na neho nepodávali sťažnosť. Prostredníctvom inej osoby však dostala vodička od Tiefenbacha odkaz, že sa má tešiť, keď ju nabudúce zastaví, vraj jej veľmi rád pomôže. Tieto slová sa však dajú chápať dvojzmyselne.

Policajt tajil informácie, to sa smie?

Ako sa nám podarilo zistiť, policajt v zápise po incidente neuviedol, že ho vodička napadla. Touto informáciou sa začal oháňať, až keď sa zverejnilo video o jeho brutálnom zákroku. Muža pravdepodobne podrobia psychologickým testom a zrejme mu hrozí vyhadzov.

"Na menovaného policajta evidujeme na Odbore kontroly KR PZ v Bratislave za celkovú dobu 11 rokov jeho služobného pomeru celkom 44 sťažností, z toho 34 sťažností na nevhodné jednanie a správanie sa policajta," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová a dodala: "Z celkového  počtu sťažností bolo 6 vyhodnotených ako opodstatnených, pričom ani jedna z opodstatnených sťažností nesúvisela s nevhodným jednaním a správaním sa policajta. 44 sťažností na menovaného policajta zaslalo celkom 36 osôb."

Mnoho ohlasov na správanie sa policajta

Po zverejnení článku o agresívnom policajtovi sa nám ozvalo mnoho čitateľov, ktorí prišli do kontaktu s Tiefenbachom. Všetci opisovali jeho hrubosť a neprimeranosť zákrokov.    

„Asi pred štyrmi rokmi som bol odprevadiť kamarátky na zastávku. Bolo okolo šiestej ráno. Policajt nás s bratom zastavil a žiadal, aby sme dali všetky veci na kapotu,“ začína rozprávať čitateľ. Priznal, že nemal so sebou občiansky preukaz. „Policajt mi začal nadávať a bol fakt strašne drzý,“ opisuje a pokračuje: „Nechápal som, či je chorý alebo čo, tak som sa usmial. On na to - Áno??? Ty sa mi smeješ? Ja, že nie. Chytil ma a šmaril o kapotu. Začal ma celého prehľadávať, či nemám drogy - aj rozkrok - ale fakt nasilu. Boli tam traja a ja, že čo to robíte a tých druhých som sa hneď spýtal, či toto može? Veď som nič nerobil, len som nemal občiansky.“

Ako ďalej čitateľ dodáva, išlo o Tiefenbacha. Ostatní policajti sa len v tichosti prizerali, ako keby sa ho báli. „On je fakt známa trieda. Kamarát mi vravel, že sedeli na zastávke pred nejakou diskotékou a prišli policajti na aute. Povedali im, nech si vyložia veci na kapotu. Oni niečo šomrali a vystúpil tento policajt s nepriestrelnou vestou a s brokovnicou. Zareval: Všetky veci na kapotu!“

Podľa našich informácií policajta Tiefenbacha prevelili z obvodného oddelenia v Petržalke stred na krajské riaditeľstvo oddelenia PMJ. Je bývalý zápasník. Podľa skúseností Bratislavčanov tento policajt sa rád ukazuje a radšej ako slovom, rieši situáciu silou. 

Na sociálnej sieti vzikla dokonca komunita, ktorá sa o konanie policajta intenzívne zaujíma. Páči sa už viac ako 4000 užívateľom.

Agresívny policajt Ľuboš Tiefenbach
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: fb)

Teta, prosím ťa, pomôž

Podľa Bratislavčanov má policajtova teta pracovať na vysokej pozícii v organizačnej štruktúre ministerstva vnútra a pomáhať mu zahladzovať jeho pochybenia, prípadne sťažnosti, ktoré voči nemu podali obyvatelia. Polícia však tieto tvrdenia vyvrátila.

Ako sa nám podarilo zistiť, pri kontrole práve tohto policajta mal pred rokmi pri obchodnom dome Tesco na Panónskej ceste v Bratislave zomrieť 30-ročný muž na infarkt. "V súvislosti s výkonom služby policajta nedošlo k úmrtiu osoby, taktiež nemáme vedomosť, že bol menovaný policajt obvinený na Sekcii kontroly a inšpekčnej služby z trestného činu ublíženia na zdraví," dodala Kurucová.

Agresívny policajt Ľuboš Tiefenbach
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Aj napriek sťažnostiam na policajta Tiefenbacha, udelili mu i niekoľko vyznamenaní. "Policajtovi bolo v súlade so zákonom o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby, Zboru väzenskej a justičnej stráže Slovenskej republiky a Železničnej polície v minulosti uložených niekoľko odmien za vzorné plnenie si služobných povinností, ako aj disciplinárnych opatrení za porušenia základných povinností policajta."

Zásah slzným plynom a obuškom

Nepríjemnú skúsenosť s policajtmi mal pri kontrole aj vodič Radomír. Muž zákona mal voči nemu zasiahnuť obuškom a do očí mu strieknuť kaser po tom, čo chcel vodič odísť od auta. Plánoval tak urobiť kvôli tomu, lebo mu policajt povedal, že jeho vozidlo je nespôsobilé jazdy, pretože mu chýbala reflexná vesta. Radomíra predviedli v putách na policajnú stanicu.

"Je vedené trestné stíhanie vo veci prečinu útoku na verejného činiteľa. Vznesené obvinenie voči konkrétnej osobe dosiaľ nebolo. V súčasnosti sa v predmetnom prípade vykonávajú ďalšie potrebné úkony dôležité pre objasnenie veci," doplnila Kurucová a uzavrela: "V predmetnej veci nikto sťažnosť na postup policajtov nepodal. V súvislosti s touto vecou neevidujeme žiadne pochybenie postupu policajtov."

 

 

 

  
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu