Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obžalovaný v kauze brutálnej vraždy Daniela (†37) odmietol vypovedať

Nebohý Daniel Horváth (†37)
Nebohý Daniel Horváth (†37) (Zdroj: SITA)

TRNAVA – Ostrým slovným útokom príbuzných nebohého Daniela Horvátha čelil dnes na chodbe Okresného súdu v Trnave Attila T. starší, jeden z trojice obžalovaných v kauze brutálnej vraždy v Žiharci v okrese Šaľa. Na súde dnes odmietol vypovedať, ďalšieho dôležitého svedka sa nepodarilo polícii na pojednávanie predviesť. Pojednávanie bude pokračovať v polovici novembra.

Attila T. starší je na slobode, za mrežami zostal jeho syn Attila. Ten sa priznal, že obeti odrezal hlavu, v čase spáchania skutku bol mladistvý. Otrasný čin sa stal koncom roka 2012, polícia z obzvlášť závažného zločinu vraždy trýznivým spôsobom obvinila otca a syna T. a Mareka B., toho však súdia v inom procese. Príbuzní zavraždeného dnes obžalovaného Attilu T. staršieho častovali vulgárnymi nadávkami. 

Telo nezvestného 37-ročného muža našli v septiku neďaleko obce Šoporňa v Galantskom okrese. Muž mal odrezanú hlavu, tú našli, až keď žumpu odčerpali. Daniel Horváth zmizol 22. decembra 2012, naposledy ho videli v obci Žiharec, kde sa v miestnom pohostinstve stal účastníkom konfliktu. Jeho telo s oddelenou hlavou našli približne o týždeň. V prípade uznania viny súdom hrozí obžalovaným trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu