Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Škandál pokračuje: Obžalovaného z brutálnych vrážd Szabóa pustili, teraz zmizol, nikto netuší kam!

Údajný vrah Štefan Szabó Zobraziť galériu (4)
Údajný vrah Štefan Szabó (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Obžalovanému hrozí doživotie, no pojednávaniam sa vyhýba. Najprísnejší verdikt odňatia slobody za vraždy svojich veriteľov v stredu senát Najvyššieho súdu SR nad Štefanom Szabóom nemohol potvrdiť a ani zrušiť. Dôvodom bola jeho neprítomnosť. Nikto neviem, kde sa údajný vrah nachádza.

Na stredajšie verejné zasadnutie najvyššieho súdu, ktorý mal prerokovať odvolanie voči tohtoročnému májovému rozsudku Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, sa obžalovaný Štefan Szabó nedostavil. Nedal ani súhlas svojmu obhajcovi na pojednávanie v jeho neprítomnosti. Zároveň obhajca nevie, kde sa jeho klient v súčasnosti nachádza. Szabó je paradoxne chybou iného senátu najvyššieho súdu od apríla tohto roku na slobode. Senát odročil zasadnutie v tejto kauze na koniec októbra.

Štefan Szabó na pojednávaní Špecializovaného trestného súdu v Pezinku
Zobraziť galériu (4)
Štefan Szabó na pojednávaní Špecializovaného trestného súdu v Pezinku  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Ak by mu trest v stredu potvrdili, z pojednávacej miestnosti by išiel rovno za mreže. Advokát obžalovaného nevedel uviesť, kde sa jeho klient nachádza a ani či sa dostaví na nasledujúce pojednávanie.

Advokát obžalovaného
Zobraziť galériu (4)
Advokát obžalovaného  (Zdroj: foto: tv markíza)

Súdne prieťahy umožnili údajnému vrahovi pobyt na slobode

Pezinký súd 13. mája tohto roka dospel k záveru, že u obžalovaného Szabóa uloženie doživotného trestu vyžaduje účinná ochrana spoločnosti a nie je nádej, že by páchateľa bolo možné napraviť trestom odňatia slobody na dobu do 25 rokov. Išlo už o druhý verdikt trestného súdu v tomto prípade, keď na doživotný trest odňatia slobody obžalovaného odsúdil už v polovici októbra minulého roka. Najvyšší súd však potom rozsudok zrušil a vec vrátil späť prvostupňovému súdu. Pezinský súd začal vo veci opätovne konať v máji 2014.

Tu býva Štefan Szabó
Zobraziť galériu (4)
Tu býva Štefan Szabó  (Zdroj: foto: tv markíza)

Proces so Szabóom sa začal 26. augusta 2013. Súd vtedy vypočul desať svedkov a 16 znalcov. Okrem obzvlášť závažného zločinu dvojnásobnej úkladnej vraždy bol obžalovaný aj z prečinu nedovoleného ozbrojovania. Podľa prvého bodu obžaloby mal v roku 2012 v obci Holiare nelegálne držanou zbraňou, s úmyslom zbaviť sa svojho veriteľa, vystreliť na Tibora Kovácsa a zabiť ho.

Podľa druhého bodu obžaloby v roku 2007 s úmyslom zbaviť sa svojho veriteľa mal vylákať Andreja Wolfa pod zámienkou vrátenia dlžnej sumy - 2,6 milióna slovenských korún do obce Lesné Kračany a usmrtiť ho dvoma výstrelmi do hlavy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu